Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Olej zmieniłem w ub. tygodniu.
Madifold czyli klapy na kolektorze? Również zostały zaślepione .
Po zabiegu nie było żadnych błędów na wyświetlaczu (jak pisali co poniektórzy), więc nie modyfikowałem oprogramowania silnika.
Sz.
Bo masz sprawny nastawnik klap wirowych, to nie potrwa wiecznie.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2017, 20:52 przez Kowal1981, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam .Mam pytanie odnośnie rozrządu .Przygotowuję się do wymiany rozrządu w mojej Zosi Z1.9DT(88kW)ale nie jestem zdecydowany jaki wybrać zestaw zamierzam kupić :pasek rozrządu Gets-a,napinacz i rolkę nawrotną Ina, i pompe wody i tu nie do końca jestem zdecydowany jaką czy Ina czy Dolz auto przeważnie robi długie trasy poza granicami PL więc chciał bym coś w miarę pewnego i Tu prosił bym Kolegów o rady co wybrać i czy proponowany zestaw jest OKI.Zgóry dziękuję za podpowiedzi i Pozdrawiam.
Ja mam opisany przez Ciebie zestaw z pompą Dolz-a - 15 tys km przejechane i póki co nic się nie dzieje
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6, Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH. Obecnie:
Ja pompe wody mam z metalowym wirnikiem , do tego pasek Gates i reszta INA , narazie 4.5 tys zrobiłem bezproblemowo, wolałem dopłacić za dobre części bo mam chipa na 178 koni
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Kolego Tazz a podrzuć jakiej firmy masz tą pompe bo taką też brałem pod uwagę.No właściwie to tych rodzaji pomp jest tyle że mała bania tylko wiadomo że każda część ma swoje jakieś zalety i wady dlatego najlepiej popytać i posłuchać rad .
Ostatnio zmieniony 28 sty 2018, 10:01 przez jachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam serdecznie
Od pewnego czasu nurtuje mnie sprawa wymiany rozrządu w moim oplu. Samochód jest z roku 2007, i na ten moment posiada około 77tys przebiegu. Niebawem wybieram się na wakacje i nie wiem czy wymieniać rozrząd czy też nie. Na forach czytałem, że do 100tys przed pierwszą wymianą śmiało można jeździć, nawet do 120tyś, ale tak czy tak pozostaje kwestia lat, ponieważ w tym roku mija 11 rok. Czy można sprawdzić stan rozrządu szczególnie paska, jest to w ogóle możliwe? Jeśli tak to w jaki sposób?
Mogę jeszcze dodać że auto jest w stałej eksploatacji, używany głównie w trybie miejskim ( praca dom praca), na bieżąco sprawdzany, naprawy itp.
Dziękuję za odpowiedzi
W poniedziałek jestem umówiony na wymiane rozrządu w mojej Zafirze 1.9 88Kw mam takie pytanie co można przy okazji wymienić ? Pasek na alternatorze ? Sam czy sa jakieś tam rolki itp ?