Wady fabrycznie nowego auta.
Moderator: Sebu$
-
- Debiutant
- Imię: Ocean
- Auto: Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: B14NET
Zgadzam się. Ja przymierzałem pod sklepem 5 rodzajów żarówek led, wszystkie świeciły pięknie, ale cóż z tego, kiedy na wyświetlaczu pokazuje się komunikat o awarii oświetlenia. Jaromat napisz jak sobie poradziłeś.jaromat pisze:Wada to dla mnie monitorowanie oswietlenia tablicy rej.a takie fajne zarowki zostaly mi po insigni
- PolTor
- Przeglądacz
- Imię: Kris
- Auto: Zafira Tourer A14NET +AT
- Oznaczenie silnika: A14NET
Gregor-Wrocław pisze:Generalnie kolego PolTor jeśli byłbyś kiedyś w okolicach Wrocławia to może spotkamy się i porównamy nasze Zośki?
W drugą stronę również - jak byś wybierał się na "piernika" do Torunia,
może kiedyś uda się spot, kto wie.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2017, 18:15 przez PolTor, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Debiutant
Lampka oświetlenia bagażnika w moim samochodzie nie ma przycisków włączających. Jest to pojedyncza lampka bez wyłączników. Samochód mam 7-miejscowy (z siedzeniami w bagażniku) i wydaje mi się że w powinna byś podwójna lampka z wyłącznikami, taka jaka jest nad II rzędem siedzeń. Tak jest w ZB. Jak jest u Was w ZC?
Zamówiłem na ebay kompletne lampki, 17 euro zobaczymy jak założęocean pisze:Zgadzam się. Ja przymierzałem pod sklepem 5 rodzajów żarówek led, wszystkie świeciły pięknie, ale cóż z tego, kiedy na wyświetlaczu pokazuje się komunikat o awarii oświetlenia. Jaromat napisz jak sobie poradziłeś.jaromat pisze:Wada to dla mnie monitorowanie oswietlenia tablicy rej.a takie fajne zarowki zostaly mi po insigni
-
- Debiutant
Ok Jaromat. Czekam z niecierpliwością na relację.jaromat pisze:Zamówiłem na ebay kompletne lampki, 17 euro zobaczymy jak założęocean pisze:Zgadzam się. Ja przymierzałem pod sklepem 5 rodzajów żarówek led, wszystkie świeciły pięknie, ale cóż z tego, kiedy na wyświetlaczu pokazuje się komunikat o awarii oświetlenia. Jaromat napisz jak sobie poradziłeś.jaromat pisze:Wada to dla mnie monitorowanie oswietlenia tablicy rej.a takie fajne zarowki zostaly mi po insigni
Ciekawi mnie czy w po lifcie comfort zawieszenia wynika tylko z innych amortyzatorów czy też sprężyn? . Ja mam rocznik 2015 30k przebieg tył jak taczka w padłem na wyboje to dziecko zwróciło śniadanie może by dać jakieś bardziej miękkie amorki na tył
Czytam wasze posty (nowy użytkownik) i trochę włosy dęba stają. Pracuję w branży moto, w fabryce która produkuje części do samochodów (akurat nie do Opla). Wymogi jakościowe dla nas to totalny kosmos. Spasowanie karoserii, odstające elementy, skrzypienie/stuki to jakiś totalny bubel. Dla nas 0,5 mm2 plamka jest podstawą każdej reklamacji.
Nie wiem czy Opel jest tak nieczuły na tym punkcie?
Poza tym zapraszam do odpowiedzi na mój post:
viewtopic.php?f=75&t=27344
Ostatnio zmieniony 02 mar 2018, 20:44 przez roy, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Prawdziwe buble opel klepie w gliwicach, między innymi śladowe ilości konserwacji i dziury w blachach łatane cyną. Dobrze że tam nie tworzą zosiek ;-)
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Model: ZCfl
- Oznaczenie silnika: b20dth
akurat zafira produkowana jest w Niemczech i chyba tez nastał koniec auta bo wszędzie jest koniec produkcji 2018 i teraz jest grandland x
Dodano po 11 minutach 48 sekundach:
Dodano po 11 minutach 48 sekundach:
No to panie pojechałeś. jako podwykonawca masz pr***ebane ale wykonawca juz to ma gdzieś pracownicy nie patrzą pokaż mi jedno auto bez wadroy pisze: ↑02 mar 2018, 20:20 Czytam wasze posty (nowy użytkownik) i trochę włosy dęba stają. Pracuję w branży moto, w fabryce która produkuje części do samochodów (akurat nie do Opla). Wymogi jakościowe dla nas to totalny kosmos. Spasowanie karoserii, odstające elementy, skrzypienie/stuki to jakiś totalny bubel. Dla nas 0,5 mm2 plamka jest podstawą każdej reklamacji.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2018, 08:27 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Zafira sie konczy w 2018?
Nie chodzi o licytacje ktore auto ma mniej wad. Dla mnie moja mazda 323 rok 96 jest w tym zakresie idealem. Mechanicznie nie do zajechania, nie pali grama oleju, po prostu jezdzi i nie trzeba dokladac, i nie ma zadnej rdzy. Dzisiaj wsiadam w to auto i w kazda trase moge jechac.
O zafirze mowa - jakie sa wg was najwieksze wady, a przede wszystkim usterki w silnikach pb turbo?
Nie chodzi o licytacje ktore auto ma mniej wad. Dla mnie moja mazda 323 rok 96 jest w tym zakresie idealem. Mechanicznie nie do zajechania, nie pali grama oleju, po prostu jezdzi i nie trzeba dokladac, i nie ma zadnej rdzy. Dzisiaj wsiadam w to auto i w kazda trase moge jechac.
O zafirze mowa - jakie sa wg was najwieksze wady, a przede wszystkim usterki w silnikach pb turbo?