Kamera cofania czy tylko czujniki parkowania
Moderator: Sebu$
Kamera cofania czy tylko czujniki parkowania
Cześć,
już niewiele mi zostało do skompletowania parametrów samochodu, który chciałbym kupić
Jedno z ostatnich: czy same czujniki parkowania wystarczą?
Dlaczego pytam: uwzględniając inne parametry oraz kamerę dostaję 4 wyniki, usuwając kamerę dostaję ok. 40 wyników. Więc wybór znaaaacznie większy. Może odpuścić sobie kamerę?
Teraz jeżdżę też w miarę długim autem (Scenic - ok. 0,5 m krótszy od Tourera) bez czujników i jeszcze w nic nie wjechałem Więc może same czujniki wystarczą. Jakie macie doświadczenia w tym względzie?
już niewiele mi zostało do skompletowania parametrów samochodu, który chciałbym kupić
Jedno z ostatnich: czy same czujniki parkowania wystarczą?
Dlaczego pytam: uwzględniając inne parametry oraz kamerę dostaję 4 wyniki, usuwając kamerę dostaję ok. 40 wyników. Więc wybór znaaaacznie większy. Może odpuścić sobie kamerę?
Teraz jeżdżę też w miarę długim autem (Scenic - ok. 0,5 m krótszy od Tourera) bez czujników i jeszcze w nic nie wjechałem Więc może same czujniki wystarczą. Jakie macie doświadczenia w tym względzie?
-
- Przeglądacz
- Imię: Łukasz
- Auto: zafira
- Model: tourer
- Oznaczenie silnika: Z16LET
- Kontakt:
Ja mam kamere i jestem bardzo zadowolony, na samych czujnikach na pewno nie wykorzystasz w 100% dostepnego miejsca do cofania a widocznosc do tylu b. kiepska. Z kamera jestem w stanie podjechac do kilku cm do przeszkody - widzisz troche zderzaka. Dodatkowo nawet przy wyjezdzaniu tylem na jezdnie wykorzystuje do sprawdzania czy droga wolna.
Z drugiej strony trzeba ja przy takiej pogodzie co pare dni przetrzec oraz kiedy w nocy pada to powstaja refleksy i slabo widac.
Z drugiej strony trzeba ja przy takiej pogodzie co pare dni przetrzec oraz kiedy w nocy pada to powstaja refleksy i slabo widac.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2018, 20:50 przez ves, łącznie zmieniany 1 raz.
- camill1982
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Auto: Zafira
- Model: ZCfl
- Oznaczenie silnika: A14NET
super sprawa jeżeli chodzi o kamerę, jedyny minus to utrzymanie jej w czystości
Dzięki wielkie.
Mam nadzieję, że będzie mi dane wykorzystać Waszą wiedzę i informacje, co będzie skutkować zakupem Zafiry.
Mam nadzieję, że będzie mi dane wykorzystać Waszą wiedzę i informacje, co będzie skutkować zakupem Zafiry.
-
- Debiutant
- Imię: Patryk
- Auto: Zafira C 2,0 cdti Cosmo Panorama
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Weźmiesz z kamerą nie będziesz już nigdy chciał auta bez sam jak wsiadam do innego auta bez kamerki czuje się jak bez ręki:) polecam brać sam dokladalem w oplu bo początkowo byla wersja bez.
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Kamera, fajna rzecz, aczkolwiek, tak samo jak nawigacja, osłabia czujność kierowcy.
Mimo swej realnosceptycznej wypowiedzi, jestem zwolennikiem stosowania wszelakich nowinek technicznych w autach!
Mimo swej realnosceptycznej wypowiedzi, jestem zwolennikiem stosowania wszelakich nowinek technicznych w autach!
Oczywiście!
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Oznaczenie silnika: b20dth
podłączenie zrobisz sam ale radio musisz zaprogramować. jakie masz radio?
Dodano po 13 minutach 38 sekundach:
Dodano po 13 minutach 38 sekundach:
tu masz instrukcje http://www.ifz-berlin.de/ins_pdf/13391274.pdf
Ostatnio zmieniony 10 mar 2018, 10:23 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
Więc bez problemu zrobisz programowanie szukaj kamery i trochę chęci. Do programowania będziesz musiał wysłać radio do autoflaschonline jakieś 3 dni bez radia w poniedziałek wyślesz w środę powinieneś wkładać. Gdzieś widziałem dokładna rozpiskę w kostce jak znajdę to jeszcze dziś tu wrzucę.
-
- Mieszkaniec
A właśnie a jak by sprskiwacz dorobić na kamerę? Pewnie rzeźba straszna muszę popatrzeć po świętach jak tam z miejscem na taki gadżet. I czy jest szansa doprowadzić bez ingerencji w blachę. no i estetyka na pierwszym miejscu
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Bez przesadyzmu
Jaki efekt chcesz osiagnac montujac spryskiwacz z tylu auta
Przod to inna sprawa , jedziesz i ped powieterza robi swoje , a z tylu
Mini wycieraczka
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2018, 18:20 przez SD72, łącznie zmieniany 2 razy.
bazyliszek72