Mrugający chek... Immobiliser i CIM
-
miodzik
feniks_55, wiesz co a tak przyszło mi do głowy. A może zmień baterię w swoim kluczyku na nową. Przeczyść styki przy okazji te od baterii oczywiście. Być może jest już słaba i nie domaga. Nie sądzę aby miało to mieć co prawda wpływ na immo ale cholera wie.
Ja bym w tym momencie po pierwsze zaczął od wymiany baterii i sprawdzenia zachowania się auta na drugim kluczyku.
Jak błędy będą dalej wyskakiwały wtedy daj znać, będziemy się dalej zagłębiać w temat problemu.
Ja bym w tym momencie po pierwsze zaczął od wymiany baterii i sprawdzenia zachowania się auta na drugim kluczyku.
Jak błędy będą dalej wyskakiwały wtedy daj znać, będziemy się dalej zagłębiać w temat problemu.
-
feniks_55
na razie wziąłem 2 kluczyk i będę jeździł zobaczymy co się będzie działo...
[ Dodano: Pon Sie 19, 2013 09:03 ]
niestety na 2 kluczyku jest tak samo...po kilku dniach użytkowania pomarańczowe kontrolki gasną dopiero po odpaleniu auta...metoda "wypedałowania" u mnie nie działa (albo coś) źle robię...ale tak jak pisałem wcześniej na kompie wychodzi błąd kluczyka...co radzicie z tym błędem zrobić? nie chcę się kiedyś znowu zdziwić jak mi zosia nie odpali....
[ Dodano: Pon Sie 19, 2013 09:03 ]
niestety na 2 kluczyku jest tak samo...po kilku dniach użytkowania pomarańczowe kontrolki gasną dopiero po odpaleniu auta...metoda "wypedałowania" u mnie nie działa (albo coś) źle robię...ale tak jak pisałem wcześniej na kompie wychodzi błąd kluczyka...co radzicie z tym błędem zrobić? nie chcę się kiedyś znowu zdziwić jak mi zosia nie odpali....
-
pawel1313
Tydzien temu wymieniłem CIM na używke. Koszt + robocizna = 200 pln. Póki co odpala za każdym razemfeniks_55 pisze:a orientowałeś się już może ile to kosztuje??pawel1313 pisze:Będę wymieniał CIM w najbliższym czasiei co kolega z tym problemem zrobił??pawel1313 pisze:Sadzę iż może to być standardowy problem z CIM i nierozpoznaniem kluczyka. Też tak mam.
-
pawel1313
-
miałczyk76
Cieszę się że działa .
Masz na to rok gwarancji więc nie ma problemu jak coś się wysypie .Cim jest z lat 2008-2010 gdzie poprawili wady.I powinien służyć przez lata .Za
to ten twój stary jest nie do odratowania leży i czeka na ciebie
Jak ktoś jeszcze potrzebuje CIM to zapraszam .Cena jak dla kolegi wyżej
Jak będę w Stolicy - to się zgłoszę
- Bodek
to ten twój stary jest nie do odratowania leży i czeka na ciebie
Jak ktoś jeszcze potrzebuje CIM to zapraszam .Cena jak dla kolegi wyżej
Jak będę w Stolicy - to się zgłoszę
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2013, 14:14 przez miałczyk76, łącznie zmieniany 2 razy.
-
feniks_55
-
miałczyk76
-
MIRKO8
Witam, czy kolega miałczyk76był by zainteresowany sprzedażą mi cima do mojej zafiry b 1,9 cdti 150km 2006 rok. Sam bym zamontował .Jestem ze Słupska.
dodam kolego miałczyk76,że mam wszystkie objawy usterki jak opisane powyżej
posty pisane w krótkich odstępach scalamy - Bodek
dodam kolego miałczyk76,że mam wszystkie objawy usterki jak opisane powyżej
posty pisane w krótkich odstępach scalamy - Bodek
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, 23:36 przez MIRKO8, łącznie zmieniany 1 raz.
-
misiekk4
Witam ze słonecznego Belfastu,
Kupiłem niedawno zafirę B 1.8 2011 rok
Bateria od nowości nie była wymieniana, więc postanowiłem ją podładować prostownikiem z lidla.
Mój błąd,że nie odłączyłem klem od auta
ładowałem tak około 10 godzin i następnego dnia próbuje odpalić auto i nic.
prąd jest, nawiew światła wszystko działa ale nie odpala (silnik nie kręci).
Miga ikonka kluczyka.
Myślałem, że bateria padła już do końca albo co więc kupiłem nowy akumulator podłączyłem i śmiga.
Drugi raz chciałem odpalić i du**. Problem ten sam. Co to może być.
Mechanik powiedział, że to może być rozrusznik.
POMOCY!
Kupiłem niedawno zafirę B 1.8 2011 rok
Bateria od nowości nie była wymieniana, więc postanowiłem ją podładować prostownikiem z lidla.
Mój błąd,że nie odłączyłem klem od auta
ładowałem tak około 10 godzin i następnego dnia próbuje odpalić auto i nic.
prąd jest, nawiew światła wszystko działa ale nie odpala (silnik nie kręci).
Miga ikonka kluczyka.
Myślałem, że bateria padła już do końca albo co więc kupiłem nowy akumulator podłączyłem i śmiga.
Drugi raz chciałem odpalić i du**. Problem ten sam. Co to może być.
Mechanik powiedział, że to może być rozrusznik.
POMOCY!
-
Mawerix
Immobilizer nie pozwala uruchomić auta.
Jeśli masz drugi kluczyk to nim spróbuj odpalić auto, jeśli się nie uda to pewnie coś z CIMem.
Jeśli masz drugi kluczyk to nim spróbuj odpalić auto, jeśli się nie uda to pewnie coś z CIMem.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT