Skrzynia 6cio biegowa do Zafiry A .
Moderator: Sebu$
-
olo018
Skrzynia 6cio biegowa do Zafiry A .
Czy ktoś się słyszał o 6cio biegowej skrzyni do Zoski A 2,0DTI ,albo pokombinować z przełożeniem 5 biegu?,troszkę ta 5 jest krótka i przy 140k/h silnik wyje 
-
dejna
-
el_guapo
-
darkp1
Ja przy 140km/h nic nie słyszę, dopiero przy ponad 150km/h szum powietrza.olo018 pisze:,troszkę ta 5 jest krótka i przy 140k/h silnik wyje
-
boogoo
-
olo018
A ile masz obrotów przy 150 , bo z tego co wyczytałem i u mnie jest to przy 140 jest około 3200 obrotów ,i to jest dla mnie wycie ,miałem poprzednio astre g 1,7dti isuzu i zaczynała wyć przy około 145 ,mam wyczulone ucho na wszystkie dzwięki.darkp1 pisze:Ja przy 140km/h nic nie słyszę, dopiero przy ponad 150km/h szum powietrza.olo018 pisze:,troszkę ta 5 jest krótka i przy 140k/h silnik wyje
-
darkp1
Teraz Ci nie powiem bo nie pamiętam, ale mojej uwagi zbytnio nie przykuło wycie silnika, czyli go nie było. Mamy te same silniki więc pewnie te same obroty.olo018 pisze: A ile masz obrotów przy 150 , bo z tego co wyczytałem i u mnie jest to przy 140 jest około 3200 obrotów ,i to jest dla mnie wycie ,
-
Paweł85
-
Janus
Rozmawiałem kiedyś na ten temat z takim Łukaszem z Vectraklub Polska. Człowiek jest bardzo kumaty jeśli chodzi o klimatyzacje i tunning silnikowy Opla. Mówił mi że kiedyś pakował skrzynie 6-tkę to jakiejś Vectry B z V6. Temat Zafiry też był poruszany. Wszystko się da, ale na tamten moment były 2 problemy:Paweł85 pisze:Witam.Chciałbym trochę odświeżyć temat.
Czy ktoś z Was próbował coś kombinować z przekładką skrzyni w ZA 2.0DTI na 6-biegową?
1. Dostępność sprawnej skrzyni 6-biegowej (miały wadę fabryczną i często padały w niej łożyska). A te sprawne skrzynie z uwagi na małą popularność (3 lata temu to było....) były drogie.
2. 100KM w 2.0DTI raczej nie zapewni ciągu na 6-biegu. Już lepiej pewnie było by z 2.2 DTI
-
Crazy
-
Paweł85
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
sama skrzynia to pikuś.trzeba kombinować z półosiami i przegubami.na Śląsku jest cabrio turbo z M32Paweł85 pisze:Pewnie więcej problemów i kombinacji z tym niż to warte.
-
Janus