Zmiana lamp montaż bixenonu z afl
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Imię: Karol
- Auto: Opel Zafira C 2.0 bi turbo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: z20DTR
Zmiana lamp montaż bixenonu z afl
Witam
Postanowiłem w swojej zafirce zmienić lampy. Bo ta orginalna soczewka to porażka.
W pierwszym momencie miałem orginalno lampę przerobić i zastąpić soczewkę, nową soczewką bi led Koito.
Ale niestety lampę rozprułem i wyszła lipa soczewka nowa nie mieści się w obudowie jest za szeroka.
Z tego powodu postanowiłem zmienić lampy na orginalne bixenon z afl. Tylko potrzebuję troszeczkę waszej pomocy, mianowicie schematów. Waszych spostrzeżeń i rad.
W danym chwilę zakupiłem dwie lampy i zbieram resztę cacek.
Postanowiłem w swojej zafirce zmienić lampy. Bo ta orginalna soczewka to porażka.
W pierwszym momencie miałem orginalno lampę przerobić i zastąpić soczewkę, nową soczewką bi led Koito.
Ale niestety lampę rozprułem i wyszła lipa soczewka nowa nie mieści się w obudowie jest za szeroka.
Z tego powodu postanowiłem zmienić lampy na orginalne bixenon z afl. Tylko potrzebuję troszeczkę waszej pomocy, mianowicie schematów. Waszych spostrzeżeń i rad.
W danym chwilę zakupiłem dwie lampy i zbieram resztę cacek.
-
- Świeżak
Ja żebym miał taki pesymizm to bym z domu nie wychodził.
Wszystko idzie do przodu. Jutro będę miał czujniki od poziomowania przodu i tyłu z mocowaniami i wiązkami. potrzebuje modułu afl może ktoś się orientuje czy od astry może być??
Wszystko idzie do przodu. Jutro będę miał czujniki od poziomowania przodu i tyłu z mocowaniami i wiązkami. potrzebuje modułu afl może ktoś się orientuje czy od astry może być??
-
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Auto: Zafira C 2.0DTH
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Nie ma w tym żadnego pesymizmu tylko zdrowa ocena sytuacji. Wracając do tematu to wydaje mi się że moduły od astry powinny pasować bez problemu. W końcu to GM. Życzę powodzenia. Będę śledził temat bo ciekawy.
jak w ZB nie ma najmniejszego problemu z dodaniem tak w ZC jak dla mnie nierealne, próbowałem dodać w AJ GTC mimo wszystkich gratów nie poszło kody VCI nie puszczały
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Zafira
- Model: ZCfl
- Oznaczenie silnika: b20dth
cóż zależy jak komu się udaje autoflshonline zrobił astrę j na bi wiec wszytko można tylko trzeba kasy i checi https://astraklub.pl/viewtopic.php?f=172&t=840139
tak widziałem, ale w czasie jak ja to robiłem to nawet Marcin nie był w stanie tego ogarnąć
stwierdzenie słuszne chęci i kasy, przy czym zmienił bym samochód
stwierdzenie słuszne chęci i kasy, przy czym zmienił bym samochód
Ostatnio zmieniony 01 mar 2018, 15:47 przez KIT GTO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
no cóż ja bym nigdy nie dokładał na upgrade w auto więcej niż 1000 zł przez cały okres użytkowania kupujesz takie auto jakie masz mieć a nie kombinować
chyba żle mnie zrozumiałeś
-
- Mieszkaniec
nie odnosiłem się do ciebie tylko ogólnie do tematu więc napisałem ze jeśli decyduje sie na gołe auto to nie po to by później dokładać pakiety w garażu i dokładać do interesu
-
- Świeżak
Nie zdecydowałem się na gołe auto, tylko jak nie kupujesz nowego to wszystkiego nie można było mieć. Podczas wyboru auta było wybieranie co najważniejsze. A auto w dzień kupowane więc nie wiedziałem jak w nocy świecą światła. A to też nie powód żeby oddać właścicielowi bo słabe światła.
ja wolę wydać 5000 zł na światła niż 10zł na fajki. Każdy ma swoje piorytety.
ja wolę wydać 5000 zł na światła niż 10zł na fajki. Każdy ma swoje piorytety.