Moduł komfortu do Zafiry B
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Po aktualizacji niestety mam jakieś problemy. Przecież mam licencję na te funkcje a są zablokowane.
Czy moja wersja modułu jest ok? Bo wyświetliło mi, że jest z 2 lutego?
edit
Dobra gdy drugi raz podłączyłem to robi nową aktualizację zobaczymy
Po aktualizacji niestety mam jakieś problemy. Przecież mam licencję na te funkcje a są zablokowane.
Czy moja wersja modułu jest ok? Bo wyświetliło mi, że jest z 2 lutego?
edit
Dobra gdy drugi raz podłączyłem to robi nową aktualizację zobaczymy
Ostatnio zmieniony 20 lut 2018, 21:03 przez Ostap, łącznie zmieniany 1 raz.
- scooter
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Ja używam LCM chyba od początku jak tylko powstał......i nie zamieł bym go na nic innego.......konfiguracja i możliwość personalizowania modułu według własnego pomysłu to duże plusy oprócz tego LCM wyświetla dane (dużo danych) na GID /CID a CSM tylko między zegarami (z tego co widzialem tak na szybko) a więc i danych bedzie tam mniej.....jak dla mnie jedyny słuszny wybór to LCM
Ostatnio zmieniony 21 lut 2018, 00:22 przez scooter, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- Imię: Sebastian
- Auto: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Model: H
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Test wtryskiwaczy dostępny jest dla wszystkich czy tylko dla osób mających wykupioną licencję ECU Info?? Zrobiłem aktualizację ale nigdzie nie mogę znaleźć opcji "test wtryskiwaczy" oraz dodatkowej akcji dla wypalania DPF (chodzi mi o aktywowanie kontrolki informującej o rozpoczęciu wypalania). W którym miejscu powinno się to znajdować??
Ostatnio zmieniony 21 lut 2018, 09:35 przez sapcio7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
dodatkowa akcja do DPFa jest w ustawieniach w menu Silnik -> Pokaż stan DPF. Widoczne tylko wtedy, gdy włączysz pokazywanie zaawansowanych ustawień - ale to pewnie już włączyłeś skoro zaktualizowałeś soft... tak?
dodatkowa akcja do DPFa jest w ustawieniach w menu Silnik -> Pokaż stan DPF. Widoczne tylko wtedy, gdy włączysz pokazywanie zaawansowanych ustawień - ale to pewnie już włączyłeś skoro zaktualizowałeś soft... tak?
No niestety test wtryskiwaczy nie działa przynajmniej u mnie Wszędzie kreski tylko co jakiś czas pokaże wartość na 1 wtryskiwaczu ale tylko przez dosłownie 1 sekundę i znika..Oczywiście zrobiłem aktualizację i wybrałem automatyczne wykrywanie silnika
Jeszcze co zauważyłem to że czasami jest problem z wyjściem z Menu modułu.Klikam klikam i nic.Dopiero za jakiś czas powraca do normy i działa jak należy ale nie jest to aż tak uciążliwe:)
I ostatnie to to że na komunikacie niskiego stanu paliwa że mamy np na 49km paliwa na cyfrach 49 miga temp.silnika zasłaniając tą cyfrę:)
Więcej błędów nie zauważyłem:)
I ostatnie to to że na komunikacie niskiego stanu paliwa że mamy np na 49km paliwa na cyfrach 49 miga temp.silnika zasłaniając tą cyfrę:)
Więcej błędów nie zauważyłem:)
-
- Zafiromaniak
a zaktualizowałeś do odpowiedniej, eksperymentalnej wersji?
test wtryskiwaczy działa już dla pozostałych cylindrów
wyjście z menu działa jak działa... to jest nie do poprawienia (wyjaśnienie na którejś tam stronie w tym temacie już było)
Dokładnie:)Z braku czasu nie odwiedziłem stacji paliw
Czyli aktualizuje jeszcze raz
Czyli aktualizuje jeszcze raz
-
- Zafiromaniak
czyli prawdopodobnie widzisz coś takiego:
pewnie tutaj szukasz akcji z kontrolką... ale takiej nie ma.
to, że coś można ustawić, to nie znaczy, że taka akcja jest - trzeba ją sobie zrobić
przykładowa akcja dla DPFa z ikonką świeć żarowych wygląda tak:
tutaj możesz wybrać akcję odpowiedniąpewnie tutaj szukasz akcji z kontrolką... ale takiej nie ma.
to, że coś można ustawić, to nie znaczy, że taka akcja jest - trzeba ją sobie zrobić
przykładowa akcja dla DPFa z ikonką świeć żarowych wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
0000 00 05 5503040000 01 5503040404
Ostatnio zmieniony 21 lut 2018, 12:38 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.