zdejmowanie podsufitki

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
lukasz5091

zdejmowanie podsufitki

#1 Post autor: lukasz5091 »

witam ma ktoś instrukcje zdejmowanie podsufitki ???? lub powie od czego zaczac itp ???
Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#2 Post autor: norris_85 »

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Oznaczenie silnika: Z18XE

#3 Post autor: SD72 »

Lukasz niekoniecznie bo ......chodzi o ZC :!: ;) ;)
Ostatnio zmieniony 09 cze 2016, 19:00 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72
lukasz5091

#4 Post autor: lukasz5091 »

tak chodzi o zafire c 2012 rok
Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#5 Post autor: norris_85 »

mea culpa! nie spojrzałem na dział ani profil :P ale zdejmowanie w ZB i ZC chyba Andrzej gdzieś opisywał tylko nie mogę teraz znaleźć ...
lukasz5091

#6 Post autor: lukasz5091 »

jak byś znalazł był bym wdzięczny ;)
Andrzej2503

#7 Post autor: Andrzej2503 »

podsufitki nie zdejmowałem
- tylko uzbrajałem w III rząd siedzeń - wszystkie plastiki bagażnika
Raphael

#8 Post autor: Raphael »

Witam!

Chciałbym odświeżyć temat i zapytać czy ktoś z Was już demontował podsufitkę w ZC ?
Przymierzam się do zainstalowania systemu navi i wymiany anteny na płetwę, więc aby dostać się do mocowania anteny to raczej trzeba zdjąć podsufitkę? No chyba że jest jakiś inny patent?
To dajcie znać. Będę wdzięczny.

Dzięki
Raf
evolution1zafir

#9 Post autor: evolution1zafir »

Zależy czy chcesz nawvi orginalne czy jakaś stację multimedialną. Orginalnego navi to odradzam bo to badziewie a jeśli stację multimedialną to polecam a przy okazji nie musisz sciągać podsufitki bo antene montujesz przy szybie czołowej.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2018, 10:53 przez evolution1zafir, łącznie zmieniany 1 raz.
camill1982

#10 Post autor: camill1982 »

evolution1zafir pisze: 23 lut 2018, 10:52 Zależy czy chcesz nawvi orginalne czy jakaś stację multimedialną. Orginalnego navi to odradzam bo to badziewie a jeśli stację multimedialną to polecam a przy okazji nie musisz sciągać podsufitki bo antene montujesz przy szybie czołowej.
Pierwszy raz mam samochód z zamontowaną oryginalną navi ale nie uważam że to jest badziew, mapa na razie jest aktualna, działa jak potrzeba nie wiem czego chcieć więcej... :luz: :luz:
tEREk

#11 Post autor: tEREk »

Zawsze możesz podpiąć telefon i Android auto albo CarPlay puszczasz google maps i jest malina
Raphael

#12 Post autor: Raphael »

no wlasnie nie chcialem zadnego adroida w miejsce fabrycznego radia bo wedlug mnie traci sie na wygladzie kokpitu i cos po prostu nie pasuje... navi juz mam + cale okablowanie. Chce tez zainstalowac antene pletwe na dachu i mam instrukcje jak zdjac podsufitke. O efektach jesli zechcecie poinformuje w swoim czasie :)
evolution1zafir

#13 Post autor: evolution1zafir »

Jak uważasz, powodzenia w instalacji. Zrób dobrą fotorelacje.
qtom

#14 Post autor: qtom »

fabryczna nawi ma mapy najnowsze na 2018 uwaga będzie niespodzianka 1 kwartał 2016 lub jeśli ma się szczecie 3 kwartał 2016 zależy od navi
wiec navi 950 inellink ma 1q/16 a navi900 ma 3q/16 jeśli ktoś pisze ze to sa aktualne mapy to tylko pogratulować http://opel.navigation.com/product-list ... 00gRxvnBkj
Raphael

#15 Post autor: Raphael »

Przerobiłem u siebie temat zdejmowania i zakładania podsufitki jak i instalacje relingów. Jak by ktoś miał pytania związane z tematem służę odpowiedzią.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”