Hahaha. Nie ma EGR w Z20LEx
Problem z Silnikiem Z20 LET
Moderator: Sebu$
-
- Imię: Artur
- Auto: Opel Zafira a OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
Witajcie. Posiadam Zafira a Opc. Problem mam następujący. Podczas jazdy auto nie ma mocy jakiej powinien miec. Nie wiem czy to dziwne czy nie podczas ruszania najpierw obroty ida na dół i poten jest normalnie. Jednak najgorsze jest gdy stoje na światłach na jałowym biegu. Czasem sie zdarzy że autko pracuje normalnie a czasem ( czesciej) jest tak ze obroty minimalnie faluja. Podczas postoju czuć po kierownicy i budzie ze silnik szarpie. Sporadycznie wyskakuje mi blad p0170 zla dawka paliwa. Dodam że świece i przepływomierz wymienione na nowe oryginalne. Mógł by mi ktoś pomóc? Pozdrawiam
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Za P0170 odpowiadają dwie części przepływka i sonda. Chociaż u mnie zacząłem od sondy a okazała się przepływka, tylko że silnik chodził równo i bez problemu przyspieszał.
-
O przyjechalbym ale za daleko niestety ( no ja przeplywke mam nowa wlasnie ;( a moze to byc listwa zaplonowa np.?
-
Ze szczecina.
Dodano po 1 godzinie 5 minutach 37 sekundach:
...
Dodano po 1 godzinie 5 minutach 37 sekundach:
...
- RazielBart
- Przeglądacz
- Imię: Bartosz
- Auto: Opel Zafira A 2.0 OPC Turbo
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Widzę że ten temat jest wszędzie... P0170
U mnie mimo że sonda była wymieniona CheckEngine świecił wciąż. A po kasowaniu błędu ~ 50km i wracal.
Przyczyna
Blaszka ześniedziała. Pomógł preparat do czyszczenia przepływomierza z Liquid Molly.
Jak ręka odjął. Na dzień dzisiejszy 2500km i check nie wrocil
U mnie mimo że sonda była wymieniona CheckEngine świecił wciąż. A po kasowaniu błędu ~ 50km i wracal.
Przyczyna
Blaszka ześniedziała. Pomógł preparat do czyszczenia przepływomierza z Liquid Molly.
Jak ręka odjął. Na dzień dzisiejszy 2500km i check nie wrocil
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2020, 10:40 przez RazielBart, łącznie zmieniany 2 razy.