Wady fabrycznie nowego auta.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
lukasz2008

#16 Post autor: lukasz2008 »

Czyli różnice w zawieszeniu są u mnie amortyzatory oznaczone są
Przód AC7V
Tył ABD6
Rocznik 2015
Może z czasem trochę się wybiją :lol:

jaromat

#17 Post autor: jaromat »

Wada to dla mnie monitorowanie oswietlenia tablicy rej.a takie fajne zarowki zostaly mi po insigni :lol:

ocean
Debiutant
Imię: Ocean
Auto: Zafira
Model: C
Oznaczenie silnika: B14NET

#18 Post autor: ocean »

jaromat pisze:Wada to dla mnie monitorowanie oswietlenia tablicy rej.a takie fajne zarowki zostaly mi po insigni :lol:
Zgadzam się. Ja przymierzałem pod sklepem 5 rodzajów żarówek led, wszystkie świeciły pięknie, ale cóż z tego, kiedy na wyświetlaczu pokazuje się komunikat o awarii oświetlenia. Jaromat napisz jak sobie poradziłeś.

Gregor-Wrocław

#19 Post autor: Gregor-Wrocław »

Ja sobie z poradziłem stosując rezystory włączone równolegle w obwód. Kupiłem rezystory philipsa takie solidne z radiatorem. Wieczorem wrzucę fotki.

Awatar użytkownika
PolTor
Przeglądacz
Imię: Kris
Auto: Zafira Tourer A14NET +AT
Oznaczenie silnika: A14NET

#20 Post autor: PolTor »

Gregor-Wrocław pisze:Generalnie kolego PolTor jeśli byłbyś kiedyś w okolicach Wrocławia to może spotkamy się i porównamy nasze Zośki?
:piwo:
W drugą stronę również - jak byś wybierał się na "piernika" do Torunia,
może kiedyś uda się spot, kto wie. ;)
Ostatnio zmieniony 11 lis 2017, 18:15 przez PolTor, łącznie zmieniany 2 razy.

ocean
Debiutant

#21 Post autor: ocean »

Lampka oświetlenia bagażnika w moim samochodzie nie ma przycisków włączających. Jest to pojedyncza lampka bez wyłączników. Samochód mam 7-miejscowy (z siedzeniami w bagażniku) i wydaje mi się że w powinna byś podwójna lampka z wyłącznikami, taka jaka jest nad II rzędem siedzeń. Tak jest w ZB. Jak jest u Was w ZC?

lukasz2008

#22 Post autor: lukasz2008 »

Mam tak samo wersja angielska
Ostatnie fotele dla dzieci albo dla ludzi" gorszego sortu"
Szkoda że nie ma oświetlenia samego bagażnika działającego pod tylną klapę tylko :/

jaromat

#23 Post autor: jaromat »

ocean pisze:
jaromat pisze:Wada to dla mnie monitorowanie oswietlenia tablicy rej.a takie fajne zarowki zostaly mi po insigni :lol:
Zgadzam się. Ja przymierzałem pod sklepem 5 rodzajów żarówek led, wszystkie świeciły pięknie, ale cóż z tego, kiedy na wyświetlaczu pokazuje się komunikat o awarii oświetlenia. Jaromat napisz jak sobie poradziłeś.
Zamówiłem na ebay kompletne lampki, 17 euro zobaczymy jak założę

ocean
Debiutant

#24 Post autor: ocean »

jaromat pisze:
ocean pisze:
Zamówiłem na ebay kompletne lampki, 17 euro zobaczymy jak założę
Ok Jaromat. Czekam z niecierpliwością na relację.

lukasz2008

#25 Post autor: lukasz2008 »

Ciekawi mnie czy w po lifcie comfort zawieszenia wynika tylko z innych amortyzatorów czy też sprężyn? . Ja mam rocznik 2015 30k przebieg tył jak taczka w padłem na wyboje to dziecko zwróciło śniadanie :/ może by dać jakieś bardziej miękkie amorki na tył

roy

#26 Post autor: roy »

Czytam wasze posty (nowy użytkownik) i trochę włosy dęba stają. Pracuję w branży moto, w fabryce która produkuje części do samochodów (akurat nie do Opla). Wymogi jakościowe dla nas to totalny kosmos. Spasowanie karoserii, odstające elementy, skrzypienie/stuki to jakiś totalny bubel. Dla nas 0,5 mm2 plamka jest podstawą każdej reklamacji.
Nie wiem czy Opel jest tak nieczuły na tym punkcie?
Poza tym zapraszam do odpowiedzi na mój post:
viewtopic.php?f=75&t=27344
Ostatnio zmieniony 02 mar 2018, 20:44 przez roy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
evolution1zafir
Mieszkaniec
Imię: EVO
Auto: Opel Zafira C Cosmo
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20DT
#27 Post autor: evolution1zafir »

Prawdziwe buble opel klepie w gliwicach, między innymi śladowe ilości konserwacji i dziury w blachach łatane cyną. Dobrze że tam nie tworzą zosiek ;-)
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )

roy

#28 Post autor: roy »

W salonie powiedzieli mi, że zafira C jest z Gliwic.

qtom
Mieszkaniec
Imię: Tomek
Model: ZCfl
Oznaczenie silnika: b20dth

#29 Post autor: qtom »

akurat zafira produkowana jest w Niemczech i chyba tez nastał koniec auta bo wszędzie jest koniec produkcji 2018 i teraz jest grandland x

Dodano po 11 minutach 48 sekundach:
roy pisze: 02 mar 2018, 20:20 Czytam wasze posty (nowy użytkownik) i trochę włosy dęba stają. Pracuję w branży moto, w fabryce która produkuje części do samochodów (akurat nie do Opla). Wymogi jakościowe dla nas to totalny kosmos. Spasowanie karoserii, odstające elementy, skrzypienie/stuki to jakiś totalny bubel. Dla nas 0,5 mm2 plamka jest podstawą każdej reklamacji.
Nie wiem czy Opel jest tak nieczuły na tym punkcie?
Poza tym zapraszam do odpowiedzi na mój post:
viewtopic.php?f=75&t=27344
No to panie pojechałeś. jako podwykonawca masz pr***ebane ale wykonawca juz to ma gdzieś pracownicy nie patrzą pokaż mi jedno auto bez wad
Ostatnio zmieniony 03 mar 2018, 08:27 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.

roy

#30 Post autor: roy »

Zafira sie konczy w 2018?
Nie chodzi o licytacje ktore auto ma mniej wad. Dla mnie moja mazda 323 rok 96 jest w tym zakresie idealem. Mechanicznie nie do zajechania, nie pali grama oleju, po prostu jezdzi i nie trzeba dokladac, i nie ma zadnej rdzy. Dzisiaj wsiadam w to auto i w kazda trase moge jechac.

O zafirze mowa - jakie sa wg was najwieksze wady, a przede wszystkim usterki w silnikach pb turbo?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”