[A]- robert1979gl - Zafira A 2.0 DTI 2004r
-
- Mieszkaniec
- Imię: Robert
- Auto: Opel
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Dawno nic się u mnie nie działo aż do soboty a w sobotę zrobiłem przy zośce co następuje
1. Wymiana tylnych sprężyn - podczas oględzin auta stwierdziłem złamanie dwóch spręzyn
2. Wymieniłem łożyska przednich amortyzatorów
3. Łączniki stabilizatora wraz z gumami stabilizatora ciekawe kto wymyślił ich umiejscowienie żeby odkręcić dwie śrubki tyle czasu
3. Klocki plus tarcze hamulcowe z przodu już nastał ich czas
Na tą sobotę została mi jeszcze wymiana tłumika całego od katalizatora oraz założenie tylnego elektrycznego otwierania drzwi bo już leży w warsztacie
Dawno nic się u mnie nie działo aż do soboty a w sobotę zrobiłem przy zośce co następuje
1. Wymiana tylnych sprężyn - podczas oględzin auta stwierdziłem złamanie dwóch spręzyn
2. Wymieniłem łożyska przednich amortyzatorów
3. Łączniki stabilizatora wraz z gumami stabilizatora ciekawe kto wymyślił ich umiejscowienie żeby odkręcić dwie śrubki tyle czasu
3. Klocki plus tarcze hamulcowe z przodu już nastał ich czas
Na tą sobotę została mi jeszcze wymiana tłumika całego od katalizatora oraz założenie tylnego elektrycznego otwierania drzwi bo już leży w warsztacie
-
- Mieszkaniec
No to tłumik wymieniony autko chodzi aż miło
Pytanko do bardziej zaawansowanych czy ktoś robił już coś takiego w zośce jak doświetlanie zakrętów przeciwmgielnymi
Pytanko do bardziej zaawansowanych czy ktoś robił już coś takiego w zośce jak doświetlanie zakrętów przeciwmgielnymi
- Polaris
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira A Comfort
Chodzi o elektryczne otwieranie bagażnika?robert1979gl pisze: ↑25 sty 2018, 08:17 Na tą sobotę została mi jeszcze wymiana tłumika całego od katalizatora oraz założenie tylnego elektrycznego otwierania drzwi bo już leży w warsztacie
-
- Mieszkaniec
nie tylne szybki ale poczekam aż zakupię przyciemniane szybki wtedy wymienię razem z szybami, co do elektrycznego otwierania bagaznika ciekawy pomysł ale jestem za cienki w te klocki
na razie zastanawiam się nad takim bajerem do zoski
http://allegro.pl/modul-doswietlania-do ... 52009.html
no i do wiosny muszę się jeszcze z klimą uporać i doprogramować piloty do centralni bo mnie już męczy otwieranie drzwi z klucza
na razie zastanawiam się nad takim bajerem do zoski
http://allegro.pl/modul-doswietlania-do ... 52009.html
no i do wiosny muszę się jeszcze z klimą uporać i doprogramować piloty do centralni bo mnie już męczy otwieranie drzwi z klucza
- Polaris
- Przeglądacz
Ten moduł do nie nie przemawia. W oryginalnych instalacjach jest tak że działa doświetlanie przy kręceniu kierownicą ale do pewnej prędkości, A tu dubluje kierunkowskazy. Na autostradzie też będzie Ci doświetlało zakręty, tak samo jak podczas wyprzedzania. Trzeba by to zmodyfikować.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Też do końca nie przemawia, ale jest też sterownik, który załączy doświetlenie po czwartym mignięciu kierunku.Polaris pisze: ↑31 sty 2018, 21:08 Ten moduł do nie nie przemawia. W oryginalnych instalacjach jest tak że działa doświetlanie przy kręceniu kierownicą ale do pewnej prędkości, A tu dubluje kierunkowskazy. Na autostradzie też będzie Ci doświetlało zakręty, tak samo jak podczas wyprzedzania. Trzeba by to zmodyfikować.
To dla tych co mają komfort kierunkowskazu i aby nie załączał podczas wyprzedzania itp.
- Polaris
- Przeglądacz
Niby tak, ale doświetlanie zakrętów jak sama nazwa mówi ma doświetlać zakręty a nie wspomagać kierunkowskaz, no chyba że jak ktoś jedzie po drodze z zakrętami to na każdym łuku załącza kierunek :slina:
-
- Mieszkaniec
Lepszy byłby współpracujący z kołem kierownicy ale to już tylko seria
-
- Mieszkaniec
Coraz bardziej wkurza mnie podświetlenie zegarów i komputera czy jest możliwość zmiany koloru jakimś prostym sposobem albo troszkę skomplikowanym
Coraz bardziej wkurza mnie podświetlenie zegarów i komputera czy jest możliwość zmiany koloru jakimś prostym sposobem albo troszkę skomplikowanym
-
- Mieszkaniec
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
https://www.astrah.pl/viewtopic.php?t=1502&start=10
Jest wszystko
- Polaris
- Przeglądacz
Ja tam nie jestem pewien bo licznika jeszcze nie rozbierałem na części, ale czy w zafirze A licznik też jest podświetlany na diodach led?