Malowanie felg

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
bisu

#16 Post autor: bisu »

Tylko malowanie proszkowe. Ma zdecydowanie więcej zalet niż systemowe. Zawsze przed malowaniem wykonują piaskowanie. Felgi zawożę do Stelco pod Krakowem. Powłoka malowana proszkowo jest trwalsza i wygląda estetyczniej.

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
#17 Post autor: Crazy »

Malowanie tradycyjne tzw na mokro nie ma ograniczeń odnośnie kolorów, przejść itd, malowanie proszkowe ładnie wygląda ale jak powloka przed malowaniem jest szkielkowana.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
Imię: Michał
Auto: Zafira B 340KM/480Nm
Model: B
Oznaczenie silnika: Z20LER
#18 Post autor: wampir11111 »

Ja poleca malowanie na mokro jak pisze Dawid :lol:
Pole do popisu jest nieograniczone sam malowalem do Astry i o to efekt.
Podklad epoksyd, baza czarny metalik plus clar :lol:

Obrazek

Obrazek

Jezdze juz 5 lat na tych felgach i nic sie niedzieje. Wygladaja jak nowe :piwo:

Awatar użytkownika
Mariusz
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: ZB OPC Line
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#19 Post autor: Mariusz »

Zdenek2007 pisze: 14 kwie 2015, 20:35 Ja kupiłem kiedyś w lidlu pistolet do piaskowania, mała wydajność ale daje powoli radę, tylko kompresor musi mieć większą wydajność, następnie podkład i lakier a efekt i i trwałość "prawie" jak nówka :>
Nie zgodzę się z ta opinią. Mam mocny kompresor i zakupiłem sobie pistolet do piaskowania w castoramie za ok. 120zł. i okazało się że totalna klapa. Piaskowanie na max. ciśnieniu nie przynosi żadnych efektów. Próby robiłem na starym błotniku ze starego auta i lakier nie tknięty.

Awatar użytkownika
Zuko
Świeżak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#20 Post autor: Zuko »

to może ja dorzucę swoje 3 grosze,
Odnawiałem felgi u lakiernika i było to zrobione proszkowo, jeżdżę już na nich 3 sezon i dalej wyglądają jak nowe także jestem jak najbardziej zdania że takie lakierowanie jest dużo lepsze niż na mokro bo nie łuszczy się lakier po pewnym czasie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”