Witam postaram się krótko
Spaliłem rozrusznik i klimatyzacja szaleje a to wszystko od tego jak w pewną sobotę przejechałem po dość sporej wodzie do środka się nie nalało
I było wszystko ok. później samochód stał tydzień w zawilgoconym garażu .Odpalając zafirkę po tygodniu włączył się serwis na parę sekund przejechałem 6 kilometrów i było ok .
Zapalając go po kilku godzinach i znów zaświecił się serwis, i kontrolka wiatraków jak włączyłem klima. Klima zaczęła głośno chodzić , po 2 tygodniach działa poprawnie samo naprawa
Wtedy serwis świecił jeszcze chwilę ale po kilku kilometrach zblokowało rozruszniki i się spalił jest już nowy ale co z klimą będzie działać ? i co tam się podziało
pozdrawiam
co z klimą?
Moderator: Mariusz
Jak włączam klimę to na początku dość głośno słychać sprężarkę ( im cieplej na zewnątrz, tym bardziej), po chwili wycisza się i jest OK.
W czym problem, bo w serwisie stwierdzili , że tak ma być !?
Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, 15:15 przez CHRIS7779, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAFIRKA B 1.9 CDTI '06 - 6,8L /100km
Nie ma osobnej kontrolki do chłodnicy klimy i chyba w ogóle takiej nie ma. Kontrolka układu chłodzenia wygląda tak:DONALD pisze:kontrolka chłodnicy klimy ?bo to się działo jak włączałem klimę
O tym rozmawiamy?
Załóż osobny temat w odpowiednim dziale, bo temat tu poruszany dotyczy ZA z silnikiem 2,2CHRIS7779 pisze:Jak włączam klimę to na początku dość głośno słychać sprężarkę ( im cieplej na zewnątrz, tym bardziej), po chwili wycisza się i jest OK.