Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
W związku z kończącym się żywotem skrzyni w zafirze C
2.0 cdti 165 k
Mechanik stwierdził ze do wymiany jest sterowanie skrzyni
Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym ?
Koszty wymiany itp
Dodaje gazu przy zmianie biegu tak jak by ślizgało
Przy 200 km/h komputer widzi 6 a rzeczywiście jedzie na 5 i po chwili dopiero zapina 6
Nie pracuje ta skrzynia do końca poprawnie
Przy podpieciu kompa brak błędów w systemach
Domyślam się, ze adaptację skrzynie próbowałeś robiłeś ?.
Jak zmieniasz biegi manualnie też masz objawy ślizganie się obrotów. 200,300 nawet 500 obr/min to normalne.
Jaki przebieg? Olej byl kiedys zmieniany? Tu masz nr od magika co siedzi w skrzniach, polecany chlop na forum Vectry zadzwon i zapytaj moze cos podpowie 48517803174. Daj znac co stwierdzil .
Ostatnio zmieniony 26 mar 2018, 20:03 przez GRYGA4, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodano po 5 godzinach 7 minutach 5 sekundach:
Dzwoniłem do chłopaka którego polecilisciei tez stwierdził ze w oplu przy 200 tys przebiegu skrzynie kończą swój żywot
Dodano po 14 sekundach:
Dzwoniłem do chłopaka którego polecilisciei tez stwierdził ze w oplu przy 200 tys przebiegu skrzynie kończą swój żywot
To skoro tak twierdzi ten mechanik że przy 200 tys km skrzynia tylko do wymiany to ja jak narazie mam chyba szczęście bo mam ponad 200 i jeździ. Ostatnio byłem na kolejnej zmianie oleju i wszystko było ok. Olej po 30tys był koloru czerwono-wisniowego. Jak chcesz jakieś rady co może być to spróbuj zadzwonić do http://automat-serwis.pl/. Gość często coś podpowiada przez telefon ale tak jak mówi nic nie powie na 100 procent dopóki nie będzie miał auta na warsztacie.