Ostap pisze: 05 kwie 2018, 16:37Łukasz śpisz?

ja nie śpię... nie dajecie mi spać
w każdym razie:
nowych parametrów do ECC jest około 23 (z czego część tylko do Vectry - klimatyzacja dwustrefowa, część tylko do Astry - jednostrefowa)
stąd scooter pisał o 17-tu - tylko tyle jest w Astrze/Zafirze.
Patryqo pisze: Też bym chciał wiedzieć czy mając licencje na ecu info będę miał z a automatu parametry klimy, czy muszę to dokupić. Bo póki co to trochę to nie jasne.
wszystko jest opisane na samym początku tematu, ale powtórzę:
ECU Info - tylko parametry silnika i tym podobne. Mało tego jest, ale nic więcej nie zgłaszacie że chcecie, więc nie dodaję. Tego jest za dużo by dodać wszystko co tylko się da.
a ECC, AT, ABS - to odrębne dodatki do ECUInfo
Po burzliwej debacie stanęło na tym, że koszt ECC został ustalony na 15zł. Po pierwsze dlatego, że parametrów jest dużo i w zasadzie jest to w 100% kopia możliwości Op-COMa w tym temacie (poza błędami, ale to na przyszłość zostawiam), ale też z drugiej strony na początku pisałem, że będzie 5zł za każdy dodatkowy parametr... tutaj uważam, że byłaby to przesada

W zasadzie jest to pełna diagnostyka klimatyzacji (jak w Op-COM)
Wszyscy co napisali maila, PW w tej sprawie - proszę o cierpliwość

Niestety, wraz z coraz większą ilością posiadaczy LCM - mój czas odpowiedzi się wydłuża... tym bardziej, ze wszyscy nawet z prostymi pytaniami od razu piszą do mnie zamiast napisać na forum

. Niektórzy z was na pewno szybciej by im odpisali niż ja, bo już trochę w temacie jesteście

Poza tym, jak ja odpowiem na forum to i inni się czegoś nauczą... a tak to wiedza zostaje nadal tylko u mnie.
Nowa wersja softu w zasadzie jest skończona - czeka na testy kilku funkcji w Vectrze. Jako że Vectry nie mam... to czekam aż ktoś to zrobi

mam nadzieję, że niezbyt długo to potrwa - to już nie zależy tylko ode mnie.