oczywiście, że jest realne... trzeba tylko wiedzieć jak to zrobić... na początek trzeba by sprawdzić co się stanie po włączeniu wypalania serwisowego podczas jazdy... a potem jeszcze bardziej kombinować z uruchamianiem wypalania... ale na to potrzeba chętnego, kto się nie boi takich eksperymentówMakary pisze:Dzisiaj przyszła mi do głowy nowa funkcja w zakładce DPF - możliwość ręcznego włączenia procesu wypalania w czasie jazdy - oczywiście przy spełnieniu odpowiednich wymogów. Czy to jest realne?
skoro się nudzisz... zobacz tutaj: http://bugs.lwpm.eu/task/6Ostap pisze:już nie mam co robić z modułem
jak jesteś chętny potestować, to daj znać, dostaniesz odpowiednią licencję
PS: w tym sofcie jest naprawiony poważny bug z v0.2x6... ktoś już na niego trafił? bo jeśli nie... to może nie jest aż tak poważny jak mi się wydaje... (zależy od konfiguracji)
Dodatkowo w tym samym sofcie nowa możliwość akcji (funkcja jest stara, ale dopiero teraz ją przetestowałem i poprawiłem):
możliwość wyświetlenia dowolnego tekstu w polu na GID/CID. Jak to zrobić (jest to oczywiście tylko jedno polecenie akcji, a nie kompletna akcja!):
Kod: Zaznacz cały
10 0390 0D 7A61666972616B6C75622E706C
- 10 - polecenie: wpisz tekst
- 0390 - identyfikator pola w które wpisujemy tekst (to jest środkowa linia wyskakującego pola od radia (no przy zmianie stacji)
- 0D - długość tekstu w bajtach, a nie w znakach (!)
- 7A61666972616B6C75622E706C - tekst to wypisania zakodowany w UTF-8. Tekst można zakodowac online, np tutaj: https://mothereff.in/utf-8#zafiraklub.pl .
Ten tekst ma 13 bajtów, więc długość to 0D
Niektóre identyfikatory pól GID/CID
Kod: Zaznacz cały
{
title: 'radio: tytuł okna',
value: 0x0301
},
{
title: 'radio: górna linia tekstu',
value: 0x0311
},
{
title: 'radio: środkowa linia tekstu',
value: 0x0310
},
{
title: 'radio: dolna linia tekstu',
value: 0x0312
},
{
title: 'BC: temperatura zewnętrzna',
value: 0x0422
},
{
title: 'BC: czas',
value: 0x0C20
},
{
title: 'BC: data',
value: 0x0C21
},
{
title: 'CD: górna linia tekstu',
value: 0x0502
},
{
title: 'CD: środkowa linia tekstu',
value: 0x0501
},
{
title: 'CD: dolna linia tekstu',
value: 0x0503
},
{
title: 'nawigacja: tytuł okna',
value: 0x0930
},
{
title: 'nawigacja: linia statusu',
value: 0x0933
},
{
title: 'nawigacja: wysokość n.p.m.',
value: 0x0902
},
{
title: 'nawigacja: aktualna pozycja',
value: 0x0904
},
{
title: 'klimatyzacja: tytuł okna',
value: 0x0A01
},
{
title: 'klimatyzacja: małe pole (1)',
value: 0x0A23
},
{
title: 'klimatyzacja: małe pole (2)',
value: 0x0A24
},
{
title: 'klimatyzacja: małe pole (3)',
value: 0x0A25
},
{
title: 'klimatyzacja: małe pole (4)',
value: 0x0A26
},
{
title: 'klimatyzacja: duże pole (1)',
value: 0x0AA3
},
{
title: 'klimatyzacja: duże pole (2)',
value: 0x0AA4
},
{
title: 'klimatyzacja: duże pole (3)',
value: 0x0AA5
}
Przy czym należy pamiętać, ze te pola należą do wyświetlacza, lub radia (ew. UHP)... więc wpisany tam tekst może być w każdej chwili nadpisany przez radio i nic na to nie poradzimy.
Tak więc.. .zapraszam to zabawy, do dodawania tekstu to swoich akcji (np do needle-sweep'a)