Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
powinieneś się cieszyć CIM piszczy i otwiera menu tylko wtedy, gdy jakiś błąd jest w silniku... może usunąłeś błędy?
wszystko trzeba sobie powłączać...
przytrzymaj BC przez 2 sekundy
a gdzie znalazłeś takie informacje o unikalnym linku albo haśle?
wchodzi na stronę https://lwpm.eu/comfort/ i uważnie czytasz i robisz to co tam jest napisane. żadnego hasła nie trzeba
generalnie wszystko w konfiguracji znajdziesz.
nie da się. Trzeba sobie połączyć akcje w jedną większą akcję. Instrukcja (jakaś) na forum jestJest możliwość uruchomić 2 akcje na raz?
PS. Może ma ktoś ochotę napisać jakieś FAQ, albo instrukcję obsługi modułu? bo pytania się powtarzają... często właśnie takie najprostsze...
-
- Zafiromaniak
- aktualizujesz soft do najnowszej wersji eksperymentalnej (v0.2x7)
- w ECUInfo ustawiasz sobie pole "Stan DDS"
- przypisujesz pod jakiś przycisk "włącz sprawdzanie DDS"
- sprawdzasz co pokazuje moduł (pisałem wcześniej co to oznacza)
- spuszczasz powietrze i sprawdzasz znowu co pokazuje moduł
- spuszczasz jeszcze bardziej i jeszcze bardziej sprawdzasz
- aż dojdziesz do momentu, gdy moduł bezbłędnie i za każdym razem wskazuje poprawnie koło
- wyniki odczytujesz w ECU Info, np: 1 2 3 4 OK - wszystko OK, 15 2 3 1 - LP - lewe przednie koło itp
no a potem eksperymentujesz z konfiguracją - zmieniasz ilość pomiarów, itp... tak by działało to przyzwoicie.
na razie te wartości ustawiłem na oko - bez głębszych testów.
Generalnie: wszystko jest w konfiguratorze opisane
Łukasz, czy potrzebujesz jeszcze testerów DDS, bo chętnie protestuje czy system oparty o ABS może w miarę prawidłowo kontrolować ciśnienie w kołach
-
- Zafiromaniak
na razie czekam na efekty od tych co dostali licencję... na razie wszyscy sprawdzili dla napompowanych kół... a nie o to chodziło...
no i wszyscy się zastanawiają co to za cyferki tam są... a też nie o to mi chodziło
no i wszyscy się zastanawiają co to za cyferki tam są... a też nie o to mi chodziło
-
- Debiutant
- Imię: Patryk
- Auto: Opel Vectra C
- Model: VC
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Teraz tak czytam wasze posty z tym dds i rozumiem ze to cos jak tpms ale wartosci liczy z obrotu kol? Nie ma to nic wspolnego z fabrycznym tpms? Jesli mam fabryczny tpms to raczej funkcja dla mnie zbedna?
-
- Zafiromaniak
jak masz fabryczny TPMS/DDS to nic nie zyskasz... to o czym tutaj mowa taki trochę "upośledzony" DDS choć potrafi wskazać koło z niskim ciśnieniem, czego podobno DDS nie robi.
jest to przeznaczone raczej dla tych co nie mają ani DDSa ani TPMSa.
Nie ma to nic wspólnego z fabrycznym rozwiązaniem i działa bez fabrycznego DDSa/TPMS (na najzwyklejszym ABS)
jest to przeznaczone raczej dla tych co nie mają ani DDSa ani TPMSa.
Nie ma to nic wspólnego z fabrycznym rozwiązaniem i działa bez fabrycznego DDSa/TPMS (na najzwyklejszym ABS)
-
- Przeglądacz
- Imię: Sebastian
- Auto: 1.9
- Model: H
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Łukasz można ustawić włącz sprawdzanie DDS przy określonej prędkości np. 5 km. Czy tylko do określonych przycisków na radio lub kierownicy.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2018, 22:32 przez nynek80, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
No ok. A zakladka Info ecu przydala by mi sie do czegos czy to tez glownie dla zafiry i w vc niewiele by dala? Tak mysle ze jeszcze jeddn szczegol ogranicza uzytkownikow vc. Mianowicie przdlift. Sporo przedliftow jezdzi a do przedlifta modul nie podejdzie, tzn do przedliftowego wyswietlacza.
-
- Debiutant
Mam kolejny pomysl ale nie wiem czy sie jest taka mozliwosc. Nie wiem jak w astrze ale w vc jesli mamy w aucie cd70navi lub dowolne radio z uwa wtedy caly system przyjmuje inny jezyk niz polski. Modul ma funkcje wymuszania jezyka polskiego w BC i jest super. Byla by mozliwosc by modul wymuszal polski takze w klimatroniku dwustrefowym?
-
- Świeżak
- Imię: Bartosz
- Auto: Astra H 1.7 CDTI
- Model: AH
Łukasz ty masz taki silnik jak ja Z17DTJ, jak jest z tym trybem SPORT to u nas działa czy nie? Spotkałem się gdzieś na jakimś forum, że na tych silnikach nie działa. Mam akurat zegary, które to pociągną i zastanawiam się czy warto w to iść.
- scooter
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTI
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Mi w A17DTR SPORT działa lecz z niewiadomych przyczyn potrafi się sam wyłączyć, i nie umiem stwierdzić kiedy to będzie ani stworzyć takich warunków jazdy żeby się wyłączył z mojej winy.....poprostu się wyłącza
DDS
Przednie koła mam napompowane na 2.7 bar, moduł poprawnie wskazywał na przednie lewe koło jak spuściłem powietrze do 1.5 bar ale to w wersji v6 po aktualizacji do v7 nie mogę dojść do ładu......przestał zbierać mi próbki dziś rano jeszcze spróbuję w konfiguracji pogrzebać może coś się urodzi
Prędkość mam na 30
Ilość próbek 50
Próbki wskazujące na koło 10
I kat kierownicy 10........bo przy jeździe na wprost mam +8.......myślałem na początku ze kąt jest winien i zmieniałem go z 10 na 5 na 6 i nie pomogło
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2018, 00:32 przez scooter, łącznie zmieniany 1 raz.