Podświetlenie schowka pasażera

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
komura85

Podświetlenie schowka pasażera

#1 Post autor: komura85 »

Wie może ktoś jak zdemontować podświetlenie w schowku. Bo mi nie świeci, ale jak lekko walne ręką to mruga i chce rozebrać i zobaczyć co nie styka.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 20:09 przez komura85, łącznie zmieniany 1 raz.
dejna

#2 Post autor: dejna »

tam chyba tylko lekko trzeba podważyć plastik i powinno puścić...
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#3 Post autor: MieHor »

albo zdemontować schowek i wszystko masz na wierzchu
darkp1

#4 Post autor: darkp1 »

Wystarczy tak jak napisał dejna podważyć ten biały plastik, ja ostatnio zdejmowanie tego tak opanowałem że ręką zdejmuję ;d
Też mam problem z tym podświetleniem, coś tam było klejone chyba przez poprzedniego właściciela. Możliwe że coś z żarówką albo z tym plastikiem który jest w tej całej lampce.
wienia81

#5 Post autor: wienia81 »

Witam

Mam następujący problem. W moim schowku świeci się cały czas światło, z tego co widzę nie ma tego plastiku który przy zamykaniu schowka wyłącza światło. Czy już ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać??
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#6 Post autor: MieHor »

wienia81, kup nowy wyłącznik, zamontuj i po sprawie
wienia81

#7 Post autor: wienia81 »

tylko gdzie taki wyłącznik można kupić??
darkp1

#8 Post autor: darkp1 »

Szukaj na szrotach, z rozbitków albo w ASO.
boogoo

#9 Post autor: boogoo »

Zanim coś kupisz to wyjmij schowek i zobacz przy lampce, czy blaszka nie jest przegięta za mocno.
wienia81

#10 Post autor: wienia81 »

tylko wiesz najpierw musiało by coś tą blaszkę naciskać a u mnie nie ma właśnie tego dzyndzelka
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
#11 Post autor: MieHor »

Dlatego napisałem: kup nowy i zamontuj
boogoo

#12 Post autor: boogoo »

wienia81 pisze:u mnie nie ma właśnie tego dzyndzelka
no tak...,nie doczytałem :)
Artur

#13 Post autor: Artur »

Koledzy też macie kłopot ze "światełkiem" w schowku?? Najpierw myślałem, że mam przepalona żarówke. Kupiłem więc nową, zdjąłem "klosz" lampki a tu sie okazuje, że nie ma wcale żarówki. Włożyłem więc nowa i nic, wciąz ciemno :evil2: Odkręciłem schowek by zbadać sprawę dokładniej "od kuchni". kazało się, że cały mechanizm tej lampki jest jakiś... rozchwiany, luźny a zarówka miga, wylatuje i na dodatek coś się jakby plastik "smażył". Zastanawiam się czy to poprostu "ten typ tak ma" i trzeba sie przyzwyczaić czy można coś z tym zrobić?? Podzielcie sie proszę swoimi doświadczeniami w tym zakresie. Pozdrawiam.
Anony Mous

#14 Post autor: Anony Mous »

Miałem podobnie tylko że u mnie ktoś kombinował i próbował rozgrzać plastik aby te blaszki się trzymały. Poszedłem na łatwiznę. Zakupiłem nową lampkę :)
olo018

#15 Post autor: olo018 »

To chyba TTTM u mnie też lampka wymagała ingerencji ,plastik się nadtapia i potem lampka świeci cały czas ,bo lampka ma wyłącznik na rozwarcie ,ale jeśli dostaniesz lampkę tanio to nie ma co się bawić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”