Wymiana chłodnicy klimatyzacji.
Moderator: Sebu$
-
Marcin1769
-
Spiddi
-
Spiddi
-
Painball
Wiesz co... Domyślam się... Ale mogę się mylić.
Wymieniałem chłodnicę klimy dwa miesiące temu. Kupiłem zestaw osuszacz klimatyzacji z chłodnicą NRF'a. W zestawie były dwa oringi - jeden do osuszacza, drugi do podłączenia chłodnicy. ALEEEEE.... Osuszacz był zamontowany w klimie (tutaj myślę, że jest trzeci oring).
Wymieniałem chłodnicę klimy dwa miesiące temu. Kupiłem zestaw osuszacz klimatyzacji z chłodnicą NRF'a. W zestawie były dwa oringi - jeden do osuszacza, drugi do podłączenia chłodnicy. ALEEEEE.... Osuszacz był zamontowany w klimie (tutaj myślę, że jest trzeci oring).
-
Spiddi
No wlasnie tez mi sie tak wydaje, bo kable sa dwa to to wedlug tego poradnika z linku to byly by te wieksze oringi a do osuszacz ten mniejszy... Moje pytanie jest dlatego ze nie chce byc zaskoczony podczas wymiany. dzieki za odpowiez ale jezlei moze ktos odpisac kto wymienial i na bank wie gdzie jest miejsce tych oringow.
-
Spiddi
-
xxPatryk16xx
-
dikeys
Witam
No dobra,a czy ktoś wymieniał samodzielnie chłodnicę w Zafirce OPC. Jak wygląda wyjęcie intercoolera? Czy trzeba demontować zderzak,czy może jest jakiś myk? Jak wygląda demontaż zderzaka?
Dzięki za podpowiedzi

No dobra,a czy ktoś wymieniał samodzielnie chłodnicę w Zafirce OPC. Jak wygląda wyjęcie intercoolera? Czy trzeba demontować zderzak,czy może jest jakiś myk? Jak wygląda demontaż zderzaka?
Dzięki za podpowiedzi
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Z tego co wiem to intercolera nie ruszasz bo chłodnica klimy jest krótsza właśnie o interculer.
Zderzak trzeba demontować.

Zderzak trzeba demontować.

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, 19:31 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.