Regulacja skoku pedału sprzęgła.
Regulacja skoku pedału sprzęgła.
Witam.
Czy możźna w ZB wyregulować skok jałowy pedału sprzęgła?
Bo u mnie bierze dość nisko, a przyzwyczajony jestem że bierze wyżej.
Czy możźna w ZB wyregulować skok jałowy pedału sprzęgła?
Bo u mnie bierze dość nisko, a przyzwyczajony jestem że bierze wyżej.
według mojej wiedzy o zużyciu tarczy sprzegłowej świadczy fakt iż srzęgło bierze coraz wyżej a nie niżej. Tzn chcemy ruszyć, popuszczamy sprzęgło a auto dalej stoi. Pedał jest u samej góry i dopiero auto rusza....aż w końcu całkiem puścimy sprzęgło a auto dalej stoi....wtedy sprzęgło już ślizga i autem nie ruszymy.Szymon Jankowia pisze: ale jesli sprzęgło bierze nisko to świadczy o zużyciu tarczy sprzęgłowej
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, 13:09 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
No właśnie w ZB sprzęgło opiera się na hydraulice...
Też mi coś świtało że tak średnio z tą regulacją na lince... Może przy 1.6 i 1.8 są na lince (ale mogę się mylić) ale jak dla mnie w przypadku dwumas linka nie ma racji bytu
Ja w Astrze na 100% mam na lince i tam ostatnio widze że jest już trochę zużyte, natomiast w Zośce jest idealnie, napukane nią już prawie 30 tyś i sprzęgło bierze tak jak po zakupie...
Też mi coś świtało że tak średnio z tą regulacją na lince... Może przy 1.6 i 1.8 są na lince (ale mogę się mylić) ale jak dla mnie w przypadku dwumas linka nie ma racji bytu
Ja w Astrze na 100% mam na lince i tam ostatnio widze że jest już trochę zużyte, natomiast w Zośce jest idealnie, napukane nią już prawie 30 tyś i sprzęgło bierze tak jak po zakupie...
- kysiu241
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Nie ma możliwości regulacji skoku we wszystkich modelach ze sterowaniem hydraulicznym (a takie masz na pewno), pytanie kto ci robił sprzęgło i czy prawidłowo odpowietrzone.
Astra F 1.6 8v/ Calibra 2.0 16v c20xe/ Astra GSI c20xe/ Vectra B 2.5v6 Swap i500/ JEST Zafira B 2.0T OPC.
Jeśli sprzęgło bierze juz od samego dołu , czyli od podłogi to znaczy że się kończy. Ja mam nowe sprzęgło i mi bierze przy samej górze, tak "punktowo". Taki sam objaw miałem w służbowym Doblo. Jak mi sprzęgło brało od samego dołu to oznaczało tylko jedno...końcówkę...