[A] szura217 - 1,8 BP Selection, 125 KM, LPG

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
szura217

#166 Post autor: szura217 »

Obstawiam jednak sterownik, bo nie ma wtedy komunikacji ze sterownikiem, a wentylatory chodzą nawet bez kluczyka, a i immobilizer ostatnio mi świrował. Czujnik położenia wału zmieniałem w styczniu, oryginał, bo na zamiennikach nie chciał nawet mechanikom zagadać.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2018, 20:43 przez szura217, łącznie zmieniany 1 raz.
wampir11111

#167 Post autor: wampir11111 »

szura217 pisze: 14 maja 2018, 20:40 Obstawiam jednak sterownik, bo nie ma wtedy komunikacji ze sterownikiem, a wentylatory chodzą nawet bez kluczyka, a i immobilizer ostatnio mi świrował. Czujnik położenia wału zmieniałem w styczniu, oryginał, bo na zamiennikach nie chciał nawet mechanikom zagadać.
To nie dobrze :/
szura217

#168 Post autor: szura217 »

Już raz dawałem do regeneracji, zrobili wtedy jedną stronę, więc teraz czas pewnie na drugą.
szura217

#169 Post autor: szura217 »

Sterownik wrócił już po drugiej regeneracji jak Zafira jest pod moimi skrzydłami, ww sobotę zamontowałem go, jak na razie zrobiłem 300 km i odpukać nic niepokojącego się nie dzieje. Sama firma stanęła na wysokości zadania, jako, że już u nich robiłem kiedyś sterownik to zrobili mi po starej cenie pomimo wzrostu cennika oraz zastrzeżeniem, że jak to nie będzie jednak wina sterownika to zwrócą pieniądze za naprawę. Teraz tak sobie myślę, że wypadało by na dniach umyć Zochę, w końcu należy jej się.
szura217

#170 Post autor: szura217 »

Więc tak, jak na razie wydaje się, że winowajcą był sterownik. W piątek Zafira dzielnie przeszła przegląd. Natomiast w sobotę służyła jako punkt asekuracyjny dla mojej osoby. Jako, że nabyłem drogą kupna sprzedaży przyczepkę, to i na hak przyszła pora, leży i grzecznie czeka na montaż. :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
szura217

#171 Post autor: szura217 »

:zły: to jednak nie sterownik, przed chwilą znowu zgasła, zaraz idę podmienić cewkę, może to jej wina, jak nie pomoże to świece, a jak to wszystko nie pomoże to mnie chyba trafi...
Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#172 Post autor: Sebu$ »

Adrian ... spokonie, nie nerwowo ;)

Będzie dobrze :ok:
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:
szura217

#173 Post autor: szura217 »

No tak, nie ma to jak foch na 5 lat u mnie ;)
Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#174 Post autor: Sebu$ »

Zosia, jak to kobieta ma swojego Focha :lol:
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:
Awatar użytkownika
Mariusz
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: ZB OPC Line
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#175 Post autor: Mariusz »

Zośka się zbuntowała bo kupiłeś jej przyczepkę do ciągania. :D
szura217

#176 Post autor: szura217 »

Pierwszy raz zbuntowała się w styczniu, potem sobie w maju przypomniała, myślałem że to sterownik, ale po regeneracji sobie o tym wczoraj przypomniała.
szura217

#177 Post autor: szura217 »

Z ostatnich dni, w tamtym tygodniu w końcu udało mi się zamontować do Zafiry hak. Po wymianie cewki jak na razie odpukać, Zafira grzecznie się zachowuje i fochów nie robi. Nowy nabytek - czyli przyczepka wymaga wymiany wiązki instalacji elektrycznej, więc teraz powoli kompletuję graty i będę organizował czas na zrobienie tego.
wampir11111

#178 Post autor: wampir11111 »

szura217 pisze: 04 lip 2018, 16:56 Z ostatnich dni, w tamtym tygodniu w końcu udało mi się zamontować do Zafiry hak. Po wymianie cewki jak na razie odpukać, Zafira grzecznie się zachowuje i fochów nie robi. Nowy nabytek - czyli przyczepka wymaga wymiany wiązki instalacji elektrycznej, więc teraz powoli kompletuję graty i będę organizował czas na zrobienie tego.
Fajnie że Zośka śmiga :ok:
szura217

#179 Post autor: szura217 »

Śmiga, od października robię jakieś 2500km miesięcznie, więc sporo śmiga :)
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#180 Post autor: Wojti »

Kilometry lecą jak się śmiga bezawaryjnie :)
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”