Wersje Wyposażenia Zafira A
Moderator: Sebu$
- artjoasia
- Debiutant
- Imię: Joanna
- Auto: Volvo
- Model: 940TD
- Oznaczenie silnika: D24T
Z góry przepraszam jeżeli już było, wyszukiwarka nic mi nie pokazała
Przeglądając ogłoszenia nie mogę znaleźć żadnych prawidłowości co do różnic między elegance a comfort czy njoy. Czy jest gdzieś szczegółowy opis, czym powinny się różnić wszystkie wersje i czy da się je rozpoznać na podstawie samych zdjęć? Jak dotąd, na oko odróżniam tylko OPC, reszta wygląda dla mnie tak samo.
Konkretny przykład: czy białe zegary oznaczają, że musi to być wersja sport z nieco obniżonym zawieszeniem, czy może niekoniecznie? Albo: nieliczne autka mają listwę boczną w kolorze nadwozia, nie ukrywam że jest ładniejsza niż czarna. Czy to jakaś wersja, czy tylko opcja?
I jeszcze przednie fotele. W niektórych Zośkach fotel pasażera składa się na płasko, w innych nie. Niektóre mają regulację odcinka lędźwiowego, inne nie. Czy to zależy od wersji? Jak na oko rozpoznać, z jakimi fotelami mam do czynienia?
Przeglądając ogłoszenia nie mogę znaleźć żadnych prawidłowości co do różnic między elegance a comfort czy njoy. Czy jest gdzieś szczegółowy opis, czym powinny się różnić wszystkie wersje i czy da się je rozpoznać na podstawie samych zdjęć? Jak dotąd, na oko odróżniam tylko OPC, reszta wygląda dla mnie tak samo.
Konkretny przykład: czy białe zegary oznaczają, że musi to być wersja sport z nieco obniżonym zawieszeniem, czy może niekoniecznie? Albo: nieliczne autka mają listwę boczną w kolorze nadwozia, nie ukrywam że jest ładniejsza niż czarna. Czy to jakaś wersja, czy tylko opcja?
I jeszcze przednie fotele. W niektórych Zośkach fotel pasażera składa się na płasko, w innych nie. Niektóre mają regulację odcinka lędźwiowego, inne nie. Czy to zależy od wersji? Jak na oko rozpoznać, z jakimi fotelami mam do czynienia?
- celius
- Bywalec
- Imię: Przemas
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Prawdę mówiąc nie da sie szczegółowo podać czym różnią się poszczególne wersje. Wyposażenie zależało od np. kraju gdzie była sprzedawana i np. Elegance z Niemiec może mieć inne wyposażenie od elegance np. z Belgii.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Hmm tutaj jest lista wyposażenia na rynek niemiecki oraz cennik:
https://www.opel-infos.de/infomaterial/ ... 5-03_1.pdf
Hmmm po przeliczeniu na zł wygląda na to, że kiedyś taka wersja Zafiry co ja mam kosztowała 100 000 zł
https://www.opel-infos.de/infomaterial/ ... 5-03_1.pdf
Hmmm po przeliczeniu na zł wygląda na to, że kiedyś taka wersja Zafiry co ja mam kosztowała 100 000 zł
Ostatnio zmieniony 07 cze 2018, 09:27 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
- Imię: Dawid
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Njoy
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
mam pytanie o fotele. Czy ktoś z Was w swojej Zafirze A (nie OPC) ma w pełni skórzane fotele i kanapę? A jeśli tak to czy fotel pasażera jest składany?
Moja właśnie ma skórę i fotel pasażera niestety nie składa się na płasko
No ale taka skórzana tapicerka musi mieć swoje plusy i minusy.
mam pytanie o fotele. Czy ktoś z Was w swojej Zafirze A (nie OPC) ma w pełni skórzane fotele i kanapę? A jeśli tak to czy fotel pasażera jest składany?
Moja właśnie ma skórę i fotel pasażera niestety nie składa się na płasko
No ale taka skórzana tapicerka musi mieć swoje plusy i minusy.