muraww pisze: 11 sie 2018, 22:59dotarło do mnie że będę woził tym samochodem moje oczko w głowie czyli córkę
Spoko...

Ja zanim kupiłem Zośkę wiedziałem że będę nią woził swoją ekipę w składzie małżowinka + junior, więc na hamulcach ani oponach nie oszczędzam

I to chyba normalne...
muraww pisze: 11 sie 2018, 22:59 ja Ci założę opony i będzie pan zadowolony a po sezonie jeżeli będziesz miał do mnie pretensję to ci oddam pieniądze
I to jest najważniejsze - podejście do sprawy z honorem... Kiedy ktoś Ci coś sprzedaje lub robi, to z uwzględnieniem odpowiedzialności. Chodzi po prostu o zasadę "niepalenia" mostów, bo za 5-10 lat ten ktoś może być zależny od Ciebie w "sprzedaży". Np. miejsca pracy w Twojej firmie...

Niestety w tych czasach o to coraz trudniej ale warto próbować. Ja sam, niespełna 3 tygodnie temu szukałem blacharza do reanimacji nadgryzionych progów w Zafiryndzie. Pierwszych dwóch było bardzo chętnych, obejrzało auto, zgodzilo się na uzgodniony termin po czym zamilkło jak Sputnik1 po wyczerpaniu baterii

Dopiero trzeci spotkał się, obejrzał auto, zrobił, podliczyl, skasował, oddał i powiedział "Jak wyjdzie jakaś ruda na tej mojej robocie to Pan przyjeżdżaj i robię wszystko za darmo..." I to rozumiem... Szacun...
Ciekawostka - dwaj pierwsi blacharze mieli po 26 i 28 lat i jeździli tuningowanymi "bejcami"

a ten trzeci ma 56 lat i rozbija się wyhuśtanym Sharanem 1.9TDI z 760 tyś przebiegu

Oczywiście nie żebym miał coś do młodzieży czy beemek...
muraww pisze: 11 sie 2018, 22:59Dębica trzyma świetnie zarówno na mokrym jak i na suchym,komfort jazdy ok jest cichutka i sprawuje się świetnie
Czytałem właśnie że dużo ludzi chwali sobie te ostatnie wypusty Dębicy. Trafiają się co prawda czasem jakieś krzywe egzemplarze bijące w kierownicę , ale reklamacje przyjmowane są bez problemów. Tymczasem główny konkurent Dębicy, Kormoran, w opiniach pada ze względu na krótką żywotność, tzn. szybkie ścieranie. Hm... IMHO tutaj trochę jest to płynny temat, bo ścieralność zależy od:
1. stylu jazdy użytkownika (czytaj: ścieralność opony jest wprost proporcjonalnia do ilości "piskostartów" spod świateł

)
2. stanu zawieszenia pojazdu - sam zarżnąłem w 4 miesiące nową parę Uniroyali RS3 kiedy padły mi sworznie zwrotnic
Zatem wszystko jest względne i zależne od warunków swoistych...
muraww pisze: 11 sie 2018, 22:59Z mojej strony mogę polecić Dębicę mimo że jest made in turkey

To Cię teraz rozwalę!

Moje Nokiany WR D4 (co prawda zimowe) mają napis made in... RUSSIA...!

Jak to zobaczyłem po dostawie to mi się nogi ugięły a w głowie zapaliła się lampka - ile tam musieli wypić przy produkcji i w dziale jakości zanim te oponki wyszły...

Na szczęście wszysto jest ok, gumy trzymają się jak przyssane, a Nokian po prostu korzysta z fabryk w Rosji bo ma blisko... Niemniej chyba wolałbym Turcję... Tam przynajmniej więcej tańczą niż piją...
Dodano po 2 minutach 59 sekundach:
Forfiter2012 pisze: 11 sie 2018, 18:53
A tak w ogóle to z mojej strony: letnie Uniroyal RainSport3
miałem też starszą wersję ogólnie 4 komplet na dwóch autach i zdecydowanie polecam. wg. mnie jeden z lepszych stosunków ceny do jakości na rynku.
Oraz ciszy do prędkości...

Na Uniroyalach Rainsportach 3 auto jedzie po prostu jak ninja... Widać a nie słychać...