[B]Koło kierownicy
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
Czy kierownica będzie pasowała do Zafiry z ; vectry c, signuma? GTS...
Zdjęcie kiery;
Jak się Wam ona widzi?
Zdjęcie kiery;
Jak się Wam ona widzi?
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2017, 22:23 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- czarekcw
- Zafiromaniak
- Imię: Cezary
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jak jest z kierownicami po lifcie tzn z multifunkcją? Chciałbym kupić kierownicę taką jaką zaprezentował rafant4011. Mam multifunkcję (auto z 2006) ale czy to się nie pokłóci jeżeli:
- kupuję kierownicę z multi po lifcie: czy pasują wtyczki do mojego auta? Jeżeli nie to czy moje przyciski podpasują do tej kierownicy?
- kupuję kierownicę bez multi po lifcie: moje przyciski pasują?
- kupuję kierownicę z multi po lifcie: czy pasują wtyczki do mojego auta? Jeżeli nie to czy moje przyciski podpasują do tej kierownicy?
- kupuję kierownicę bez multi po lifcie: moje przyciski pasują?
-
- Przeglądacz
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Mam ZB po lifcie (2009), kierownica z tworzywa (chyba szara czy tam szary fiolet). Niestety w ostatnich miesiącach tworzywo pod lewą ręką mocno się wytarło i mnie to kłuje w oczy. Myślałem o wymianie kierownicy na skórę, ale nie wiem, czy kolorystycznie to pasuje - widziałem głównie czarne (szprychy i poduszka -> ja mam wszystko w kolorze deski). Robił ktoś ktoś taką zamianę, warto? Z tego co też czytam, wygląda, że skórzana kierownica ma mniejszą średnicę. Czy może lepiej poszukać z tworzywa w tym samy kolorze?
Pozdrawiam
Mam ZB po lifcie (2009), kierownica z tworzywa (chyba szara czy tam szary fiolet). Niestety w ostatnich miesiącach tworzywo pod lewą ręką mocno się wytarło i mnie to kłuje w oczy. Myślałem o wymianie kierownicy na skórę, ale nie wiem, czy kolorystycznie to pasuje - widziałem głównie czarne (szprychy i poduszka -> ja mam wszystko w kolorze deski). Robił ktoś ktoś taką zamianę, warto? Z tego co też czytam, wygląda, że skórzana kierownica ma mniejszą średnicę. Czy może lepiej poszukać z tworzywa w tym samy kolorze?
Pozdrawiam
Z góry dziękuję
- rafant4011
- Zafiromaniak
Jak masz oryginalną deskę to będzie pasować
Nie robili innej kolorystyki deski dla plastikowej kierownicy i innej dla skórzanej...
Dodano po 2 minutach 14 sekundach:
zobacz 6 postów wyżej, poduszka=kierownica.
Skóra na kierownicy ma odcień poduszki, chyba że ktoś ją przemalował i jest czarna
Nie robili innej kolorystyki deski dla plastikowej kierownicy i innej dla skórzanej...
Dodano po 2 minutach 14 sekundach:
zobacz 6 postów wyżej, poduszka=kierownica.
Skóra na kierownicy ma odcień poduszki, chyba że ktoś ją przemalował i jest czarna
-
- Przeglądacz
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ok, czyli to tylko odcień na zdjęciu, deski są tylko szare i tak samo kierownice? To ok. Bo myślałem, że jest problem. Ja mam auto oryginalne, nic nie zmieniane. A jeszcze pytanie, tapicer zaproponował obszycie mojej obecnej kierownicy z tworzywa skórą, powiedział, że jedynie kierownica będzie grubsza o grubość skóry. Ktoś może się wypowiedzieć? Czy te kierownice oryginalnie dostarczane przez GM są innej średnicy niż te z tworzywa (licząc bez skóry)? Czy ktoś obszył kierownicę z tworzywa? Warto? A może nie ma różnicy?
Dzięki
Ok, czyli to tylko odcień na zdjęciu, deski są tylko szare i tak samo kierownice? To ok. Bo myślałem, że jest problem. Ja mam auto oryginalne, nic nie zmieniane. A jeszcze pytanie, tapicer zaproponował obszycie mojej obecnej kierownicy z tworzywa skórą, powiedział, że jedynie kierownica będzie grubsza o grubość skóry. Ktoś może się wypowiedzieć? Czy te kierownice oryginalnie dostarczane przez GM są innej średnicy niż te z tworzywa (licząc bez skóry)? Czy ktoś obszył kierownicę z tworzywa? Warto? A może nie ma różnicy?
Dzięki
Z góry dziękuję
- rafant4011
- Zafiromaniak
Wydaje mi się, że oryginalne kierownice z oryginalną skórą, są cieńsze od plastikowych, obszyć ją dodatkowo skórą(eko, co nie jest dobrym rozwiązaniem) to będzie grubas straszny chyba...
Jeśli już miał bym oddać do obszycia, to nie eko skórą...
Jeśli już miał bym oddać do obszycia, to nie eko skórą...
- rafant4011
- Zafiromaniak