Uploaded with ImageShack.us

ładowarka samochodowa już zamówiona na alledrogo.

masz absolutną rację. Moje dziecko ma bardzo ograniczone oglądanie i bardzo dużo ma bajek czytanych przez żonę. Ten patent jest przewidziany na prawdopodbną Chorwacje, tj, około 17 godzin jazdy, ewentualnie dalkie trasy w Polsce.jacek2308 pisze: Ja jednak przyznaje, że staram się jak najbardziej zdala od takich udoskonaleń dla dzieciaków moim zdaniem mają już i tak kompów (tj. gier) i bajek wystarczająco w domu i szkoda mi ich oczu psuć w trzęsącym sie aucie .
Jakieś niebezpieczeństwo pewnie jest, ale chyba nie przy hamowaniu bo wtedy się opiera o zagłówek. Gorzej przy mocnym strzale w tył. Półka nie ma możliwości się urwać, natomiast laptop może przy uderzeniu się zerwać. Postaram się go na maxa przytwierdzić do półkiMieHor pisze:A ja trochę z innej strony podejdę do tematu - czy pomyślałeś o ewentualnym niebezpieczeństwie na wypadek nagłego hamowania? Wiem - pasażer będzie przypięty pasami, jednak tak półka co by pozytywnego o niej nie powiedzieć może stanowić też poważne zagrożenie, o bym nie miał racji.
Oj NIE!!! MieHor ma rację, tu nie chodzi o bezpieczeństwo laptopa tylko maleństwa.kaliope pisze:Jakieś niebezpieczeństwo pewnie jest, ale chyba nie przy hamowaniu bo wtedy się opiera o zagłówek. Gorzej przy mocnym strzale w tył. Półka nie ma możliwości się urwać, natomiast laptop może przy uderzeniu się zerwać. Postaram się go na maxa przytwierdzić do półkiMieHor pisze:A ja trochę z innej strony podejdę do tematu - czy pomyślałeś o ewentualnym niebezpieczeństwie na wypadek nagłego hamowania? Wiem - pasażer będzie przypięty pasami, jednak tak półka co by pozytywnego o niej nie powiedzieć może stanowić też poważne zagrożenie, o bym nie miał racji.
rkanisz pisze:kaliope pisze:Zwrociliscie koledzy uwage na bezpieczenstwo dziecka. Chwala! Rozpatrujecie jednak tylko mocne hamowanie. Czy ktos pomyslal co sie stanie z laptopem w wypadku zaliczenia strzalu w zad? Oczywicie nie zycze tego i nie zakladem ze takie zdarzenie nastapi. Osobiscie jednak obawialbym sie o dziecko wlasnie w takiej okolicznosci. Przylozenie duzej sily z tylu auta, wszystko co mocno przypiete gwaltownie przyspiesza w kierunku do przodu (dziecko w foteliku takze). Tylko laptop jako urzadzenie o dosc sporej wadze a zatem tez i sporej inercji probuje zostac w miejscu i jesli uda mu sie pokonac wutrzymalosc trzymajacych go uchwytow - laduje idealnie na twarzy malego dziecka.MieHor pisze: Oj NIE!!! MieHor ma rację, tu nie chodzi o bezpieczeństwo laptopa tylko maleństwa.
Nie... Raczej sceptycznie patrze na takie rozwiazanie.
Na Allegro jest masa stosunkowo tanich paneli do auta. Sa mniejsze i lzejsze od laptopa. Myslalbym w te strone zamiast z oszczednosci okaleczyc dziecko.
Moznaby tez pomyslec nad jakims starym palmtopem - lzejsze, mniejszy ekran a filmy tez odtworzy.
Prosze, nie odbierajcie mojego posta jako atak. Jestem po prostu czlowiekiem ostroznym a wykazana wyzej okolicznosc jak dla mnie skresla to rozwiazanie.
No, jesli powiesz laptopowi, ze nie poleci, to moze poslucha. Fizyki jednak nie da sie tak oszukac. Prawo zachowania pedu ma tu glos decydujacy.darkp1 pisze:Panowie, przecież jak przywiąże czymś przy zawiasach matrycy i na dole przy touchpadzie to laptop nie poleci...Np dłuższym rzepem, albo gumą.
Cel wykladu byl inny. Mozna pisac o rzepach i gumkach. Mozna byc przekonanym, ze wytrzymaja. Dyskusja na poziomie "nie wytrzymaja bo nie" bylaby pozbawiona sensu. Jednak wykonanie prostego zadanka z fizyki (choc przyznaje, ze musialem sobie troche rzeczy poprzypominac by wykonac obliczonkawojtek_z pisze: Przyznam,że po Twoim wykładzie z fizyki,poczułem się jak...uczniak