Zawsze wymienia się parami.
łącznik stabilizatora
-
- Imię: Przemyslaw
- Auto: Zafira B 2.2
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z22YH
Musze wymienić łącznik stabilizatora i mam dwa rodzaje do wyboru plastikowy i metalowy z tym ze plastikowy jest zwykły czarny prosty a metalowy jest profilowany ma dwa zagięcia nie wiem czy to ma jakieś znaczenie . I tu moje pytanie który był by lepszy ?
Proszę następnym razem użyć opcji "szukaj"
proszę również nie pisac dużymi literami - reg. ZKP
Musze wymienić łącznik stabilizatora i mam dwa rodzaje do wyboru plastikowy i metalowy z tym ze plastikowy jest zwykły czarny prosty a metalowy jest profilowany ma dwa zagięcia nie wiem czy to ma jakieś znaczenie . I tu moje pytanie który był by lepszy ?
Proszę następnym razem użyć opcji "szukaj"
proszę również nie pisac dużymi literami - reg. ZKP
Ostatnio zmieniony 17 cze 2019, 18:25 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira B 1.9 cosmo
- Oznaczenie silnika: CDTI
Pewnie juz nie aktualne pytanie ale odpowiem . Z tego co sie orientuje (bo ostatnio taki wymienialem) to ten wyprofilowany jest do samochodow z IDS'em czyli tam gdzie masz regulacje twardosci zawieszenia (magiczny przycisk sport)
-
- Debiutant
- Imię: Bogusław
- Auto: Opel Zafira B 1,9 CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zmieniałem dzisiaj koła i niestety zonk, z lewej strony złamany plastikowy łącznik stabilizatora. 2 pytania, czy można z tą usterką wyruszać w trasę do domu (1600km), czy szukać coś na miejscu (Noord-Holland) i wymieniać?
Ostatnio zmieniony 22 lis 2020, 15:25 przez bodek510, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
Łącznik już dojechał ( jakaś firma Ridex z reichu), jutro po pracy biorę się za wymianę. Za nim zauważyłem, że jest złamany to nic nie odczuwałem, a teraz przy każdej nierówności wydaje się że koło podrywa się do góry.
-
- Debiutant
Wymienione obydwa łączniki, ale taka mała zagwozdka. Ten , który był złamany po złożeniu ma kształt wydłużonego S, a prawy jest normalnie prosty jak te nowe. Jestem ciekaw czy to tak ma być czy z lewej strony było coś kombinowane. Obydwa łączniki firmy Delfhi.
-
- Debiutant
U mnie jest zwykłe zawieszenie, więc pewnie było coś robione, tym bardziej że nie były końcówki wyrobione. Ale przy tym przebiegu to chyba normalne, że mogły być zmieniane. Najważniejsze, że ja też wymieniłem i mogę w piątek spokojnie ruszać do domu.