[A] szura217 - 1,8 BP Selection, 125 KM, LPG
-
szura217
Obstawiam jednak sterownik, bo nie ma wtedy komunikacji ze sterownikiem, a wentylatory chodzą nawet bez kluczyka, a i immobilizer ostatnio mi świrował. Czujnik położenia wału zmieniałem w styczniu, oryginał, bo na zamiennikach nie chciał nawet mechanikom zagadać.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2018, 20:43 przez szura217, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wampir11111
To nie dobrzeszura217 pisze: 14 maja 2018, 20:40 Obstawiam jednak sterownik, bo nie ma wtedy komunikacji ze sterownikiem, a wentylatory chodzą nawet bez kluczyka, a i immobilizer ostatnio mi świrował. Czujnik położenia wału zmieniałem w styczniu, oryginał, bo na zamiennikach nie chciał nawet mechanikom zagadać.
-
szura217
Już raz dawałem do regeneracji, zrobili wtedy jedną stronę, więc teraz czas pewnie na drugą.
-
szura217
Sterownik wrócił już po drugiej regeneracji jak Zafira jest pod moimi skrzydłami, ww sobotę zamontowałem go, jak na razie zrobiłem 300 km i odpukać nic niepokojącego się nie dzieje. Sama firma stanęła na wysokości zadania, jako, że już u nich robiłem kiedyś sterownik to zrobili mi po starej cenie pomimo wzrostu cennika oraz zastrzeżeniem, że jak to nie będzie jednak wina sterownika to zwrócą pieniądze za naprawę. Teraz tak sobie myślę, że wypadało by na dniach umyć Zochę, w końcu należy jej się.
-
szura217
Więc tak, jak na razie wydaje się, że winowajcą był sterownik. W piątek Zafira dzielnie przeszła przegląd. Natomiast w sobotę służyła jako punkt asekuracyjny dla mojej osoby. Jako, że nabyłem drogą kupna sprzedaży przyczepkę, to i na hak przyszła pora, leży i grzecznie czeka na montaż. 

-
szura217
-
szura217
No tak, nie ma to jak foch na 5 lat u mnie 
-
szura217
Pierwszy raz zbuntowała się w styczniu, potem sobie w maju przypomniała, myślałem że to sterownik, ale po regeneracji sobie o tym wczoraj przypomniała.
-
szura217
Z ostatnich dni, w tamtym tygodniu w końcu udało mi się zamontować do Zafiry hak. Po wymianie cewki jak na razie odpukać, Zafira grzecznie się zachowuje i fochów nie robi. Nowy nabytek - czyli przyczepka wymaga wymiany wiązki instalacji elektrycznej, więc teraz powoli kompletuję graty i będę organizował czas na zrobienie tego.
-
wampir11111
Fajnie że Zośka śmigaszura217 pisze: 04 lip 2018, 16:56 Z ostatnich dni, w tamtym tygodniu w końcu udało mi się zamontować do Zafiry hak. Po wymianie cewki jak na razie odpukać, Zafira grzecznie się zachowuje i fochów nie robi. Nowy nabytek - czyli przyczepka wymaga wymiany wiązki instalacji elektrycznej, więc teraz powoli kompletuję graty i będę organizował czas na zrobienie tego.
-
szura217
Śmiga, od października robię jakieś 2500km miesięcznie, więc sporo śmiga