Wymiana baterii w kluczyku
Moderator: Sebu$
- Adamo76
- Debiutant
- Imię: Adam
- Auto: ZA OPC 2,2DTI
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Mam pytanie dot pestki immo bo miałem i mam jeszcze taki problem z baterią i widzę że raz otwiera raz nie i muszę mechanicznie,więc kupiłem nową obudowę scyzoryk poprzekładałem wszystko bat przylutowałem bo jeszcze mogłem ale chcę kupić drugą obudowę i dorobić kluczyk bo mam tylko jeden ,ale nie mam drugiej pestki immo stąd moje pytanie czy z innego kluczyka od innego opla można tą pestkę przełożyć i OP Comem przypisać do mojej zośki? czy muszę kupić specjalnie nową pestkę ? Pin auta mam i Op coma ale chiński dlatego pytam czy to wszystko się uda.
Mam pytanie dot pestki immo bo miałem i mam jeszcze taki problem z baterią i widzę że raz otwiera raz nie i muszę mechanicznie,więc kupiłem nową obudowę scyzoryk poprzekładałem wszystko bat przylutowałem bo jeszcze mogłem ale chcę kupić drugą obudowę i dorobić kluczyk bo mam tylko jeden ,ale nie mam drugiej pestki immo stąd moje pytanie czy z innego kluczyka od innego opla można tą pestkę przełożyć i OP Comem przypisać do mojej zośki? czy muszę kupić specjalnie nową pestkę ? Pin auta mam i Op coma ale chiński dlatego pytam czy to wszystko się uda.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Oznaczenie silnika: A16LET
Kupujesz czysty transponder na allegro, wkładasz do pilota i programujesz immo, następnie programujesz pilot centralnego zamka i przypisujesz pilot do twojej centralki
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Adamo76
- Debiutant
Wie ktoś może czy chińskim opcomem po wpisaniu pinu auta zaprogramuje nowy kluczyk? Mam nową pestkę do immo ale opcom wyrzuca mi że zły pin a podaję właściwy. Przerabiał to ktoś czy musze na techa ?
Pozdro.
Wie ktoś może czy chińskim opcomem po wpisaniu pinu auta zaprogramuje nowy kluczyk? Mam nową pestkę do immo ale opcom wyrzuca mi że zły pin a podaję właściwy. Przerabiał to ktoś czy musze na techa ?
Pozdro.
- Adamo76
- Debiutant
Na początek wielkie dzięki Filmiki pomogły ale nie mogę wyciągnąć pinu ,nie chce mi wyświetlić jak na filmie .Jedynie co mogłem to zapisać w pliku bin a niczym go otworzyć nie mogę a po wpisaniu mojego pinu wyskakuje mi czasowa blokada .Dziadek13 pisze: ↑04 cze 2018, 20:50 Popatrz
https://www.youtube.com/watch?v=30Lpk-Hodu4
https://www.youtube.com/watch?v=grhJ4nARJkY
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
No pin to ciężka sprawa trza mieć carpassord do uzyskania w aso lub od producenta za opłatą,Bin można otworzyć w necie tych programów pełno ale potem ciężko namierzyć pin gdzie on leży.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2018, 19:46 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamo76
- Debiutant
No to teraz pytanie bo pin mam właściwy ponieważ gość który naprawiał mi cid wyciągnął pin za dopłatą i stwierdził ze ktoś wcześniej wbijal zły pin dlatego w opcomie wyświetla mi czasowa blokada proszę czekać. I powiedział ze musze zostawić auto na włączonym zapłonie nie odpalajac silnika przez co najmiej 2:40 min i wtedy wbić pin , bo kazde wylaczenie zaplonu liczy czas od nowa. I nawet w aso musialbym tyle czekać. Tylko czy mowił prawdę czy faktycznie tak musi być?