UWA w Zafira B
Moderator: Sebu$
Czy Iphone 5s działa Wam z UWA? Czy książka telefoniczna zsynchronizowała się z autem czy nie?
Ma ktoś doświadczenia z tym zestawem?
Ma ktoś doświadczenia z tym zestawem?
-
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam mam pytanie miałem CD30 mp3 z GIDem i UWA, wymieniłem mój zestaw bez wylogowania na zakupiony zestaw CD70 z CIDem który nie był wylogowany. Podłączyłem u siebie w aucie i radio działa niestety UWA gdy najadę na moduł wyświetla UHP SAFE. Co mogę z tym zrobić? Proszę o pomoc
-
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Posiadam op-coma. Czy mam założyć stary zestaw tzn. cd30 plus GID i wylogować ten zestaw tzn. wyłączyć zabezpieczenie. A potem założyń nowy zestaw tzn cd70 plus Gid i będzie ok. czy może coś inaczej zrobić. Proszę o podpowiedż
Proszę o poradę:
odkąd wymieniłem radio z CD70 na CDC40 Opera mam problem z rozmowami przez uwa - albo nie słychać rozmówcy albo często rozłącza telefon. NA CD 70 działało poprawnie. Czy podpowie ktoś jak to powinno być poprawnie skonfigurowane? Jakiś tutorial z ustawieniami?
Pomożecie?
odkąd wymieniłem radio z CD70 na CDC40 Opera mam problem z rozmowami przez uwa - albo nie słychać rozmówcy albo często rozłącza telefon. NA CD 70 działało poprawnie. Czy podpowie ktoś jak to powinno być poprawnie skonfigurowane? Jakiś tutorial z ustawieniami?
Pomożecie?
Ostatnio zmieniony 17 maja 2020, 12:00 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
sprawdź jaki masz soft w UWA , być może będzie wymagana aktualizacja
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
-
- Zafiromaniak
Bo wyświetlacz też może chrzanić na starym sofcie
Bo wyświetlacz też może chrzanić na starym sofcie
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Tylko radio - wyświetlacz CID został stary.
A teraz ciekawostka - nie mogę wylogować radia - wyskakuje że programowanie się nie udało. 2 różne opcomy i na trzech różnych systemach. Spotkałeś się z takim czymś?
-
- Zafiromaniak
Oczywiście, setki razy szczególnie z opera, sprawdź ustawienia CAN (szczególnie srednia prędkość) czy w DIS i EHU masz ustawione tak samo, a w szczególności w EHU czy DAB masz na "Nie występuje"
Sprawa na tą chwilę wygląda tak:
1. DIS i EHU sprawdzone - wszystko poustawiane tak samo
2. DAB wszędzie gdzie możliwe ustawione na "nie występuje"
3. UWA działa baaardzo cicho - głos tylko z głośnika na podszybiu.
4. TWIN AUDIO nie działa
5. Opery nie mogę wylogować.
Chciałbym wrócić do cd 70 - tam UWA i TA działały bez zarzutu.
Dawid pomożesz na odległość to ogarnąć?
-
- Zafiromaniak
Możesz wejść w UHP i zrobić foto po połączeniu z lewej strony, najbardziej interesuje mnie jaki jest soft UWA
Możesz wejść w UHP i zrobić foto po połączeniu z lewej strony, najbardziej interesuje mnie jaki jest soft UWA