Centralny zamek - Zafira A
Moderator: Sebu$
- JARO
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira A 1.8/Insignia A 2.0CDTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
spróbuj tak zamknij centralny podejdz do tylnej klapy i sprobuj palcami lub kombinerkami cofnąć jeszcze zamek... znaczy pociągnij do siebie bo może po wcisnieciu nie cofa sie do konca i centralka sie blokuje. Jak już tak zrobisz sprobuj centralka otwożyc i nastepnie wcisnąć zamek. Może pomoże u mnie tak było. Powodzenia i pozdrawiam
A mógłbyś coś więcej na ten temat powiedzieć? W instrukcji widzę, że trzeba przytrzymać przycisk i szybki powinny się domknąć. Niestety u mnie ta opcja nie działa Jak w takim razie można sprawdzić, czy mam taką funkcjonalność w centralnym zamku?wojtasek pisze:...załóż sobie jeszcze domykanie szybek po 2 naciśnięciu i już w ogóle będzie wypasik.
Miałem podobny problem, bywa tak że pomaga odłączenie akumulatora.BruceLee pisze:Nie wiem czy dobry temat wybrałem, ale nie mam uprawnien na zakladania nowego tematu, a sprawa jest bardzo pilna.
Mianowicie nie moge otworzyc klapy. Centralny dziala na wszystie drzwi i czuc, ze prad dochodzi do zamka tylnej klapy bo delikatnie rusza sie wkladka jak otwieram z pilota centralny. Problem jest o tyle zlozony, ze klapy nie moge otworzyc mechanicznie i elektrycznie. Wkladam kluczyk i moge nim obracac klasycznie o 45 stopni czyli poziom i pion plus dociskanie wkladki. Wlalem juz chyba z litr WD40 i dalej d...
Od srodka nie ma magicznego dojscia do zamka bo sprawdzalem. Jak teraz otworzyc klape ??? Plisssss
- JARO
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira A 1.8/Insignia A 2.0CDTI
- Oznaczenie silnika: X18XE1
KolegoBruceLee, w moim poście nie było napisane żebyś kręcił wkładką dookoła tylko żebyś spróbował ją wyciągnąć tzn cofnąć na maxa do tyłu bo tam może chodzić dosłownie o milimetr i centralka nie może cofnąć zamka do pozycji otwierania. Bynajmniej ja w taki sposób otworzyłem swój bagażnik. Nie używałem kombinerek udało się palcami. Pozdrawiam. Daj znać co udało się zrobić.
Wybacz ze tak zapytam ale sprawdzales pozadnie wszystkie kable ? Dostep do nich jest kiepski wiec latwo przeoczyc... Z obu stron.babu pisze:zobaczyłem czy nie urwał się kabelek wchodzący w ''profil'' jest cały a tylne dwoje drzwi nadal się nie zamykają
Fakt to ze nie zamyka tylu jest dziwne : przestalo dzialac nagle w obojgu tylnych drzwi ?
witam wszystkich mialem ten sam problem nie domykalo mi szyb a mianowicie po opuszczeniu szyby pilotem za boga nie szło ich zamknac wiec zabralem sie do roboty Rozabralem plasticzki na progu dostalem sie do wiazki kabelkow i od wtyczki do kostki byly przegnite dwa kabelki po polaczeniu ich i ładnie zlutowaniu wszystko działa ok pozdrawiam Marcin
-
- Debiutant
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Witajcie potrzebuje pomocy opel zafira 2003 dti otwarlem dziś bagażnik po czym centralny zamek się zamknął i zostawił otwartą klapę i od tego momentu nie reaguje na pilota ani otwieranie kluczem. Otworzą się tylko drzwi kierowcy i klapa którą cały czas jest otwarta co mogło się stać
- MacQ84
- Mieszkaniec
- Imię: Maciej
- Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Padlo i na mnie, lewe tylne drzwii nie zamyka i nie otwiera sie zamek z pilota, dodatkowo dolny glosnik nie gra a odziwo gorny bez problemu. Szyba dziala bez problemu. Robi to ktos na podkarpaciu?
Ostatnio zmieniony 16 cze 2018, 22:58 przez MacQ84, łącznie zmieniany 1 raz.
https://zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=26818 Tutaj obecna :-)
http://www.zafiraklub.pl/forum/viewtopi ... 758#192758 a tutaj moja (już była)Zocha :-)