Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
jedyne co mi przychodzi, to ta akcja którą masz jest jakaś... nieodpowiednia.
czy jak wybierzesz same halogeny, to wszystko działa jak powinno?
jeśli nie, sprawdź Op-COMem, czy możesz włączyć halogeny
czy jak wybierzesz same halogeny, to wszystko działa jak powinno?
jeśli nie, sprawdź Op-COMem, czy możesz włączyć halogeny
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
postaram się... https://bugs.lwpm.eu/task/130
nie musisz, jak wszystko działa, to nie ma takiej potrzebybarek16 pisze:Po przetestowaniu lepiej wrócić do poprzedniego oprogramowania ?
-
- Świeżak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira b 1.7
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Witam,
Ustawiłem aby moduł wyświetlał ostrzeżenie o dopalaniu przy 90%, dziś akurat przyszedł ten czas i dosłownie chwilkę po tym zaczął się proces dopalania, trwał znacznie dłużej niż zazwyczaj, przypadek...??
Ustawiłem aby moduł wyświetlał ostrzeżenie o dopalaniu przy 90%, dziś akurat przyszedł ten czas i dosłownie chwilkę po tym zaczął się proces dopalania, trwał znacznie dłużej niż zazwyczaj, przypadek...??
-
- Świeżak
Oprogramowanie aktualne, silnik mam 1.7 DTR
Przy okazji zapytam, ustawiłem aby wyświetlało mi stan DPF i temperaturę cieczy w pasku na dole, od nawiewu itp. zauważyłem że cyklicznie mruga ta wartość naprzemiennie z standardowymi informacjami z ECU tj . Prędkość nawiewu itd.
Można to ustawić tak aby było na stałe??
Przy okazji zapytam, ustawiłem aby wyświetlało mi stan DPF i temperaturę cieczy w pasku na dole, od nawiewu itp. zauważyłem że cyklicznie mruga ta wartość naprzemiennie z standardowymi informacjami z ECU tj . Prędkość nawiewu itd.
Można to ustawić tak aby było na stałe??
Ostatnio zmieniony 30 cze 2018, 11:22 przez Gregoriuss, łącznie zmieniany 1 raz.
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Niektorym osobom DPF zaczyna się wypalać wcześniej np przy 92% zapełnienia. U mnie zawsze dopiero przy 100%. Jeżeli u Ciebie wypalanie zawsze zaczyna się już przy 90% ustaw sobie aby wcześniej zaczęło Ci pokazywać stan DPFa np już przy 80% żeby zdążyć zaplanować przelot wypaleniowy
-
- Świeżak
Ważne!
czy interfejs pozostawia coś (jakieś dane w ECU silnika) miałem przed chwilą bardzo dziwną sytuacje, mianowicie podpiąłem OPCOM-a po auto i po wejściu w ECU nagle zaczęła szaleć cała deska!, tzn. świeciły się wszystkie kontrolki, włączyły się światła mijania, na wyświetlaczu pokazywały się jakieś "F" w każdej pozycji, słyszałem jak uruchamiała się pompa...
Kurde zgłupiałem, pierwsze co przyszło mi na myśl to że moduł pozostawił jakieś informacje które są sprzeczne z danymi potrzebnymi interfejsowi, ale takiej reakcji jeszcze nie widziałem, tzn. na podpięcie samego interfejsu,
Teraz nasuwa się pytanie, czy jest to możliwe że chwilkę wcześniej był wpięty moduł?? bo nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji...
czy interfejs pozostawia coś (jakieś dane w ECU silnika) miałem przed chwilą bardzo dziwną sytuacje, mianowicie podpiąłem OPCOM-a po auto i po wejściu w ECU nagle zaczęła szaleć cała deska!, tzn. świeciły się wszystkie kontrolki, włączyły się światła mijania, na wyświetlaczu pokazywały się jakieś "F" w każdej pozycji, słyszałem jak uruchamiała się pompa...
Kurde zgłupiałem, pierwsze co przyszło mi na myśl to że moduł pozostawił jakieś informacje które są sprzeczne z danymi potrzebnymi interfejsowi, ale takiej reakcji jeszcze nie widziałem, tzn. na podpięcie samego interfejsu,
Teraz nasuwa się pytanie, czy jest to możliwe że chwilkę wcześniej był wpięty moduł?? bo nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji...