Dziwny dzwiek
Moderator: Sebu$
-
- Debiutant
- Imię: Sebastian
- Auto: Opel Zafira A 2.0 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Dziwny dzwiek
Witam. Wymieniłem ostatnio cały układ wydechowy i turbinę . Wszystko jest ok ale podczas wyższego biegu a mniejsze obroty słychać taki dziwny dźwięk jakby na wydechu. Jeździłem do mechanika, mówią że niby wszystko ok ale dla mnie coś tam nie tak i mówi mechanik że to może być wina poduszki. Tylko dlaczego przed oddaniem auta do mechanika nic takiego się nie działo.ZA 2.0 DTI. Koledzy jakieś pomysły
Ostatnio zmieniony 18 cze 2018, 08:21 przez seban8210, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
Koledzy auto po naprawie. Zgłaszałem reklamację że auto wyższy bieg niskie obroty a w pada w mały rezonans i nic nie mogą znaleźć. Przed oddaniem auta do mechanika nie było takiej przyczyny. Była regenerowana Turbina.
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z18XE
- Kontakt:
mechanicy coś musieli źle złożyć dlatego przy danych obrotach wpada w rezonans musisz szukać przyczyny przy tym co było naprawiane, albo coś jest źle przykręcone albo coś jest krzywe...
jak już się uporasz z problemem to daj znać co było przyczyną rezonansu bo aż sam jestem ciekaw
jak już się uporasz z problemem to daj znać co było przyczyną rezonansu bo aż sam jestem ciekaw
Ostatnio zmieniony 04 lip 2018, 16:29 przez ziemski90, łącznie zmieniany 1 raz.
Zobacz moje produkty
https://allegro.pl/uzytkownik/ziemski90?order=m
https://allegro.pl/uzytkownik/ziemski90?order=m
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Sprawdź tulejki metalowo-gumowe sanki karoseria.
Nowy wydech usztywniłeś silnik tulejki już starawe i jest rezonans.
Sprawdź też ten ogranicznik skoku silnika może już leży i brak skoku środkowej śruby i mogą też być drgania.
Nowy wydech usztywniłeś silnik tulejki już starawe i jest rezonans.
Sprawdź też ten ogranicznik skoku silnika może już leży i brak skoku środkowej śruby i mogą też być drgania.
-
- Debiutant
Sanki raczej odpadają bo były wymieniane tuleje. Mi bardziej się kojarzy coś z wydechem bo słychać tak jakby buczenie Ale jak się uporam dam znać.
Dodano po 4 minutach 13 sekundach:
Najlepsze jest to że dwa razy im zglaszalem I nic i że nic się nie dzieje więc pojechałem do innego i od razu podczas jazdy zauwazyl I co i kolejne koszta za kogoś kto źle złożył komu wydało się prawie 1800 zł. Masakra
Dodano po 4 minutach 13 sekundach:
Najlepsze jest to że dwa razy im zglaszalem I nic i że nic się nie dzieje więc pojechałem do innego i od razu podczas jazdy zauwazyl I co i kolejne koszta za kogoś kto źle złożył komu wydało się prawie 1800 zł. Masakra
- cypis36
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B 1,7 CDTI 125kM COSMO
- Model: COSMO
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Cześć. Jest jeszcze coś takiego jak tłumik drgań. Poczytaj ten artykuł https://motofocus.pl/technika/7739/glos ... o-w-oplach . Pzdr Marcin.