rozsądna cena dla ciebie to jaka?? bo coś może bym znalazłmichanio91 pisze: 05 cze 2018, 17:28Chodziło mi o taki zestaw :Cray123 pisze: 04 cze 2018, 15:05 Druga sonda jest na samym emulatorze.
A dostane gdzieś takiego gotowca z puszka kata?![]()
Akurat przegląd zrobilem z jednym katem i nic gość nie mowił...
https://www.ebay.pl/itm/PRE-DECAT-DE-CA ... Swn9lXLFvU
Chyba sam go kupie, gdyż ogólnie ciężko w Polsce dostać DP w jakiejś rozsądniejszej cenie....
A jak się trafi używka, to czekam na nią miesiąc ( upominam się ), po czym dowiaduje się że sprzedana![]()
[A] - Cray123 - 2.0T OPC '04 Arden Blue
-
manieklbn
-
Cray123
Update;
Póki co drugi kat zostaje na aucie, na wiosne spróbuje coś pokombinować z tłumikiem środkowym, bo ten powoli dogorewa i przy okazji wyleci kat, albo bedzie sportowy jak u OpelGreg, a tłumik może drugi remusa? Nie urwie mi głowy jak walnie basem na dwóch tłumikach basowych?
Jakieś sugestie?
Zderzaki pomalowane w Z291, kratki halogenów, kratka środkowa, dokładka z cupry i dyfuzor z porshe poszly w czarny połysk, został jeszcze grill do pomalowania i podklejenie listew pod lampami, bo nie równo się zderzak układa. Dodatkowo na dyfuzor przyklejona mata termiczna, efekt lepszy niż sądziłem, dokładka się nie nagrzewa, więc nic sie nie powinno z nią stać złego. Plus nowe końcówki Remusa
Temat tłumika końcowego uważam za zamknięty.

FMIC upchany
i założony silikonowy dolot

Były też przymiarki na 18', ale ET35 nie jest do Zafiry, choć wygląd by to miało

Póki co drugi kat zostaje na aucie, na wiosne spróbuje coś pokombinować z tłumikiem środkowym, bo ten powoli dogorewa i przy okazji wyleci kat, albo bedzie sportowy jak u OpelGreg, a tłumik może drugi remusa? Nie urwie mi głowy jak walnie basem na dwóch tłumikach basowych?
Zderzaki pomalowane w Z291, kratki halogenów, kratka środkowa, dokładka z cupry i dyfuzor z porshe poszly w czarny połysk, został jeszcze grill do pomalowania i podklejenie listew pod lampami, bo nie równo się zderzak układa. Dodatkowo na dyfuzor przyklejona mata termiczna, efekt lepszy niż sądziłem, dokładka się nie nagrzewa, więc nic sie nie powinno z nią stać złego. Plus nowe końcówki Remusa

FMIC upchany

Były też przymiarki na 18', ale ET35 nie jest do Zafiry, choć wygląd by to miało

- michanio91
- Mieszkaniec
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira A OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Bardzo fajnie,
orurowanie i cooler z FIMIC to wszystko komplet spasowany ?
Ile cali szerokosci miały te fele ?
orurowanie i cooler z FIMIC to wszystko komplet spasowany ?
Ile cali szerokosci miały te fele ?
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."
jak sam sobie zrobisz."
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Tym dyfuzorem to żeś mnie zaimponował teraz
ciężko ze spasowaniem go ?
Tym dyfuzorem to żeś mnie zaimponował teraz
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
-
Cray123
Cooler i część silikonow była kupowana w czarny czwartek na www.fmic.pl, wyszło sporo taniej niż normalnie, a co mi brakowało to dokupowałem w www.mtuning.pl bo mam blisko. Gdzieś bede miał rozpiske co i ile czego potrzeba.
Felgi miały 8j i własnie et 35.
Co do dyfuzora to troche zabawy było, bo nie dość, że trzeba go było skrócic (dlatego nie wyszly idealne łuki z obu stron) to jeszcze był rozcinany w poprzek w kilku miejscach. Jednym słowem, robota dla upartych i wytrwałych
Co do dyfuzora to troche zabawy było, bo nie dość, że trzeba go było skrócic (dlatego nie wyszly idealne łuki z obu stron) to jeszcze był rozcinany w poprzek w kilku miejscach. Jednym słowem, robota dla upartych i wytrwałych
- michanio91
- Mieszkaniec
Chętnie zerknę na te rozpiskęCray123 pisze: 15 lip 2018, 10:59 Cooler i część silikonow była kupowana w czarny czwartek na www.fmic.pl, wyszło sporo taniej niż normalnie, a co mi brakowało to dokupowałem w www.mtuning.pl bo mam blisko. Gdzieś bede miał rozpiske co i ile czego potrzeba.
Co do dyfuzora to troche zabawy było, bo nie dość, że trzeba go było skrócic (dlatego nie wyszly idealne łuki z obu stron) to jeszcze był rozcinany w poprzek w kilku miejscach. Jednym słowem, robota dla upartych i wytrwałych![]()
Powoli, a do celu, jak to mówią.
Moje fele chyba maja ET35 8 cali ,R17. Wchodzić wchodzą, ale w 7 ciężko, dałem odboje to auto w 7 osób na nich siada.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2018, 11:50 przez michanio91, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."
jak sam sobie zrobisz."
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Efekt prac wyszedł super :)małymi krokami do celu ale jesteś już blisko ,tak trzymaj

Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- danny86
- Debiutant
- Imię: Daniel
- Auto: Opel Zafira A OPC 2.0T
Ostatnio zmieniony 24 sie 2018, 11:38 przez danny86, łącznie zmieniany 1 raz.
Alpine 9887R - Genesis Profile Two Ultra - Scanspeak Illuminator D3004/602010 &, Genesis Profile Four Ultra - MicroPrecision 5.16 & subwoofer JL Audio 10W0v3-4 cierpliwie czeka...
- michanio91
- Mieszkaniec
Gdzie kupie takie kolanko do obudowy z diesela ?
Jakie wymiary ?
Dużo mniej roboty chyba niż przy składaniu z części.
Jakie wymiary ?
Dużo mniej roboty chyba niż przy składaniu z części.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2018, 14:44 przez michanio91, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."
jak sam sobie zrobisz."
-
romanekdj
Po pomalowania super jest ten zderzak tył
za robotę i zapał. A po robocie 
Ostatnio zmieniony 26 sie 2018, 09:36 przez romanekdj, łącznie zmieniany 1 raz.