[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#601 Post autor: Sebu$ »

lubię takie Kacze opowieści :lol:
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#602 Post autor: janekW67 »

kacza1982 pisze: 15 lip 2018, 03:44 Na razie kupno innego autka odpada... ale decyzja jednak jest jedna - tylko turbo benzyna plus lepszy pałer gamoniu ;) Po ostatnim wyścigu z jakąś Mazdą odczuwam niedosyt... z górki do 180km/h? ale szły równo Zosia z Madzią hehehe

No cóż, mechanik odwiedzony i 1,7kzł poszło. Hamulce na perfekt czyli komplet tarcze i klocki na 4 łapach, tarcze Brembo i klocki TRW, jest o wiele lepiej niż było, do tego nowe linki ręcznego i regeneracja jednego zacisku z tyłu, do tego olej w silniku, skrzyni, filtry i na przeglądzie usłyszałem, że lewa końcówka drążka jest do niczego... nosz k... mać co roku muszę wymieniać? kupiłem już Lemfordera teraz, tylko czekam na mechanika jak wróci ze wczasów i wymiana kompletu...

Z ciekawostek - napaliłem się miesiąc temu na tylne światła ledowe, zakupiłem, zapłaciłem i dowiedziałem się, że nie ma na stanie i będą za 1,5 miesiąca... no cóż, poczekam i się zrobi ;) o ile oczywiście nie wypadną inne wydatki (dostałem zwrot gotówki)

Zośka chyba jeszcze rok będzie ze mną, może nawet dwa, jakoś szkoda mi jej się pozbyć, bo śmiga aż miło (pomimo checka itp.) i ta fura kasy wpakowana w auto... przyjdzie jeszcze ten czas na zmiany i wtedy będzie ZB turbo (nie OPC, za bardzo rzuca się w oczy, wiem, że jest mocniejsza, ale jednak widać tę moc) albo S-max 2,5 turbo, ale to się jeszcze zobaczy ;)

Kolejna długa historia opisana, mam nadzieję, że do zlotu uda mi się autko posprzątać, bo od 2 tygodni pracuję po 12 godzin (sezon urlopowy się zaczął) i z narzeczoną spędzam po 2 godziny dziennie... szkoda gadać, ale całe szczęście, że mi za to dobrze zapłacą
Fajnie się to czyta!
Oczywiście!
szura217

#603 Post autor: szura217 »

Oj tak, czyta się świetnie, oby tak dalej :)
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#604 Post autor: Wojti »

Rafał Ty zawsze dajesz radę :) a opowieści jak zawsze :ok: :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Skasowany użytkownik 16629

#605 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Malucieniutunieńki update - dziś odebrałem starą stacyjkę z nowym wkładem... trzeba tylko założyć i będzie po staremu - jeden kluczyk do wszystkiego... jeszcze tylko zrobić końcówki drążków, zapłacić OC i za jakiś miesiąc może sterownik pojedzie do elektronika, bo w okolicy mam warsztat jak się okazało, który zna temat dość dobrze ;)
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak

#606 Post autor: Wojti »

Oj kasa jak woda ale co zrobić takie życie :)

#607 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Mały update choć trochę nie na czasie, bo w tym upale to chyba zupełnie dziwny zakup... dziś odebrałem zimówki hehehe, sprzedałem alu 15" z zimówkami za 600zł, potem letnie oponki 16" za 250zł i dziś odebrałem od kumpla zimówki 16" czyli zmienił się setup o 1". Na lato 17" a na zimę 16" będzie tak, jak chciałem... w sumie szukałem po olxie zimówek świeżych i dobrej firmy, a jak by się nie znalazło to padło by na dębice nówki i tu kumpel z roboty wpadł, że ma od kumpla (skomplikowane to trochę) koła z mondeo, ale sprzedaż tylko z felgami (nosz k... co ja zrobię z zje...anymi stalówkami?), pytanie o cenę - 550zł za komplet, no więc dobra pokaż co tam masz, felgi może za jakieś 50 złociszy może sprzedam, a oponki? hmmmm Okazało się, że to Pirelli Sottozero 2, używane 4 miesiące, DOT 2217, co miałem nie brać? Już są w bagażniku, w weekend zostaną odstawione do garażu u mamy i na przyszły tydzień osiądą na ori 16", więc zimą Zosia będzie prężyć swoje wdzięki na ślicznych aluskach w zacnym rozmiarze

Co do planów to wiadomo - końcówki drążków i sprzątanie konkretne wnętrza w przyszłym tygodniu co by na zlocie się pokazać godnie można było, a po zlocie urlop i najprawdopodobniej naprawa ECU... ech, czasami myślę, po jasną cholerę ja pakuję tyle kasy w prawie pełnoletnie auto? k... nie wiem
Awatar użytkownika
Czesławo Moreno
Zafiromaniak
Imię: Michał
Auto: Zafira B 1.8 +

#608 Post autor: Czesławo Moreno »

Czyli jednym słowem zakupy się udały :)
Awatar użytkownika
Tazz
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Mercedes Benz E klasa
Model: S211
Oznaczenie silnika: M112
#609 Post autor: Tazz »

To jest miłość do auta :D
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Awatar użytkownika
Mariusz
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: ZB OPC Line
#610 Post autor: Mariusz »

kacza1982 pisze: 04 sie 2018, 00:10 ech, czasami myślę, po jasną cholerę ja pakuję tyle kasy w prawie pełnoletnie auto? k... nie wiem
A ja wiem. :lol: Po prostu jesteś prawdziwym Zafiromaniakiem, a dowodem tego jest Twoja obecność tutaj.
Powodzenia w pracach przy Zośce. :ok: :ok: :ok:
Awatar użytkownika
wojtowca
Zafiromaniak
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#611 Post autor: wojtowca »

Z tymi kołami to głos rozsądku kaczorku :lol: :ok:
Obrazek
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."

Leonardo da Vinci
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak

#612 Post autor: Wojti »

Nie ma co narzekać dobra zmiana :)

#613 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

No więc kolejny mały update... w środę Zosia pojechała powiedzmy na rehabilitację, a dokładniej nastawić nadgarstki... no dobra, nie będę głupot pieprzył - końcówki drążków do wymiany (kolejny raz), teraz sam kupiłem lemfordera, więc wymienione, zbieżność ustawiona i jest cisza, to jest fajne, kierownica oczywiście sztywniejsza, ładnie się prowadzi. Oczywiście, aby było gorzej to dzisiaj w drodze z roboty, po ciemku wje...ałem się w jakąś dziurę lewym przodem, że aż kamerka wykryła zderzenie... aż mi się żal zrobiło 17calowych bucików.... chyba jest ok?

No dobra, koniec dobrych wieści albo może jeszcze lepsze (jak dla mnie ;) - w związku z tym, że wziąłem tydzień urlopu, aby odpocząć od roboty i se przedłużyłem o tydzień, aby odpocząć bardziej, a teraz firma zaproponowała jeszcze tydzień to we wtorek Zosia jedzie do kardiologa :) co k...a? kardiolog zajmuje się chorobami serca, więc w końcu jej serce (albo przynajmniej coś co nim steruje) idzie pod skalpel... Świecący check, kontrola trakcji i masa błędów i inne takie już nie dają mi spokoju, więc sterownik idzie na serwis, choć autko jeździ na co dzień, wiem, że to koszta, ale to dla dobra Zosi... kolejne 10% wartości auta dołożone (te 10% to tak na wyrost, bo wysoko sobie cenię Zośkę)

A tak z ciekawostek - chodzi mi po głowie zestaw skórek/ecoskórek na drążek biegów i ręcznego w kolorze białym... hmmm jako to będzie wyglądać? zegary białe z OPC już są, więc może będzie git?
Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#614 Post autor: Sebu$ »

... pogubiłem się :lol:
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:
Awatar użytkownika
Tazz
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Mercedes Benz E klasa
Model: S211
Oznaczenie silnika: M112
#615 Post autor: Tazz »

Biały może i by fajnie wyglądał ale utrzymanie fotelik w białym kolorze będzie kosztowało trochę roboty :)
Fajnie że tak dbasz o Zosie :ok:
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)