Witam.
Zauważyłem, że temat amortyzatorów do A OPC gdzieś już był zarzucany na forum ale jedyne co znalazłem to tylko stare zapytania a żadnych sensownych odpowiedzi:( Jeśli więc ma ktoś coś do dodania w tej kwestii to będę wdzięczny za jakąkolwiek dygresję...

Niestety nadszedł czas,że też muszę wymienić w mojej Zośce amortyzatory.Na początku myślałem,że ogarnę tylko przody ale niestety tył też nie jest już w najlepszej kondycji...
Jeśli chodzi o przód (bo na tym się skupmy-w sumie z tym tak na prawdę mam problem...) od samego początku chciałem Bilstein-y B6 Performance (35-045984) przede wszystkim dlatego, że miałem już do czynienia z ich produktami i byłem z nich bardzo zadowolony, poza tym posiadacze innych Zafir też je zachwalali...
I w sumie nie było by tego tematu!!!
Sądziłem, że tylko cena może być jakimkolwiek problemem a tu okazuje się, że już ich nie produkują i nie można ich nigdzie nabyć!!Obdzwoniłem już chyba wszystkie miejsca w naszym pięknym kraju, w których mogły być dostępne i ta sama negatywna odpowiedź (jeśli ktoś przypadkiem wie gdzie można je jeszcze wyhaczyć bardzo proszę o kontakt!!!).
Jak już "oswoiłem się":/ z myślą, że niestety nie będą zamontowane w mojej Zośce i z braku możliwości zakupu będę musiał wsadzić jakąś serię...:/zacząłem szukać innych, z których mógł bym być chodź po części zadowolony.
Kilku znajomych mechaników jak i w sklepie motoryzacyjnym (gdzie nawet podali mi ich nr.katalogowy) poleciło mi więc Sachsy...Wróciłem do domu żeby coś o nich poczytać i okazało się, że nigdzie żadne Sachsy nie widnieją jako dedykowane do OPC!!!Nosz qr**!!!Do innych Zafir owszem ale nie do mojej maleńkiej:(
No to szukałem dalej ciągle obniżając poprzeczkę i przyznam, że już nie wiem co będzie "najlepszym wyborem"...Monroe??A jeśli nie to co? Bo niestety z tego co dałem radę się dowiedzieć na tę chwilę nie mam szans na nic lepszego niż seria do Zafiry OPC bo jak to powiedział jeden gość z Billsteina- za mało jest już "przeciętnych Hansów" z tymi samochodami, żeby przestawiać maszyny na produkcję amortyzatorów dla tak wąskiej grupy użytkowników...
Bardzo proszę o jakiekolwiek sugestie i pomoc w doborze innych bo coś muszę zadecydować!!!!A nie wiem co będzie tak na prawdę "najlepszym wyborem"...
Pozdrawiam