co można wykonać przy pomocy OPCOM-a
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B 1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Panowie , ostatnio bawiąc się opcomem próbowałem zmienić jeżyk w cd70 na polski i udaję się to zrobić ale po chwili radyjko woła o płytkę z językami. na mojej płycie nie ma języka polskiego więc ustawienia wracają do angielskiego. Może mi ktoś podesłać jakiegoś linka do CD PL ??
Ostatnio zmieniony 13 cze 2017, 23:07 przez Procti, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
- Imię: jachu
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI
- Oznaczenie silnika: Z1.9DT
Witam Kolegów .Mam takie pytanie czy funkcja automatycznego włączania radia po włożeniu kluczyka i wyłączania po wyjęciu kluczyka mogła się w jakiś sposób rozprogramować?.Jeśli tak to poproszę o wskazówki jak to przywrucić za pomocą O-C, i jeszcze jedna sprawa kożystając z okazji chciał bym zaprogramować ryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h. wszystko mam co potrzebne tylko nie wiem jak to zrobić a nie chciał bym namieszać więc był bym wdzięczny za wskazówki jak to uaktywnić krok po kroku.
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
automatyczne włączenie/wyłączenia ustawiasz bez OC. Wchodzisz w ustawienia (przycisk settings) następnie system i ostatnia pozycja to właśnie auto on/off (tak jest u mnie w CD30)
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
jachu pisze:Dzięki bardzo za szybką odpowiedż ale było by dobrze jak by ktoś podrzucił jak zaprogramować ryglowanie dzrzwi podczas jazdy.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- pysiowa
- Debiutant
- Imię: Jarosław
- Auto: Zafira B 1.8
U mnie nic się nie dzieje. Rozumiem, że trzeba przytrzymać przyciska zamykania drzwi wewnątrz samochodu?Sumik pisze:Wciśnij przycisk zamykania drzwi i przytrzymaj. Drzwi się zamkną i otworzą i funkcja będzie aktywna
... teraz myślę i się zastanawiam, czy może fakt, że jedne drzwi tylne mam zablokowane do otwierania od wewnątrz powoduje, że nie działa aktywacja funkcji automatycznego zamykania drzwi podczas jazdy... Są zablokowane ze względu na dzieci. Sprawdzę to jutro...
Drugie pytanie, to czy są jeszcze inne "haczyki" które aktywują / dezaktywują różne funkcje w Zafirze B bez podłączania jej do komputera? Może ktoś dysponuje listą takich "udogodnień"?
Jest i lista "udogodnień"
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=8896
Ostatnio zmieniony 09 sie 2017, 11:55 przez pysiowa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
Chciałbym się dowiedzieć gdzie w opcomie sprawdzić czy mam włączony alarm i jak sprawdzić na samym aucie, jaki test wykonać aby usłyszeć syrenę?
Ostatnio zmieniony 29 lip 2018, 08:16 przez harvard, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
W kwestii alarmu musisz sprawdzić jakiego modelu masz RECa. Nie wszystkie obsługują alarm. Nie pamiętam teraz jaki model musi być, ale poczytaj o RECach to się wszystkiego dowiesz.