(C) Kosz kola zapasowego, mechanizm opuszczania

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
pazur1990

(C) Kosz kola zapasowego, mechanizm opuszczania

#1 Post autor: pazur1990 »

Witam, czy ktoś orientuje się czy można gdzie takie śruby zakończone hakiem do opuszczania kosza kola zapasowego, do Zafiry C, gdyż mam kosz ale nie mam tych śrub. Pozdrawiam
piciak
Przeglądacz
Imię: Patryk
Auto: Zafira
Model: C
Oznaczenie silnika: A14net
#2 Post autor: piciak »

pazur1990 pisze: 27 sie 2018, 12:25 Witam, czy ktoś orientuje się czy można gdzie takie śruby zakończone hakiem do opuszczania kosza kola zapasowego, do Zafiry C, gdyż mam kosz ale nie mam tych śrub. Pozdrawiam
GM 13297777
Z tego co widzę na internecie to albo Ebay albo ASO.... powodzenia w szukaniu

https://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-HOO ... Sw-cFbe-kC
Ostatnio zmieniony 27 sie 2018, 12:48 przez piciak, łącznie zmieniany 1 raz.
pazur1990

#3 Post autor: pazur1990 »

Dziękuję za pomoc
pazur1990

#4 Post autor: pazur1990 »

Witam ponownie, mam jeszcze takie pytanie do posiadaczy takich haków, czy może ktoś wie jak długa jest ta śruba oraz jak duży jest ten gwint bo może taki hak pasuje z innego modelu lub marki auta i wystarczy kupić śruby.
bogdanek1953

#5 Post autor: bogdanek1953 »

Witam.Jestem na etapie montazu mocowania kosza koła zapasowego.W skład montaźu wchodzi 10 ģłównych pozycji.Jest to komplet.Kosz kupi się na allegro czy OLX ale z resztą jest poważny problem.Są to uszczelki śrubki itd.Nie kupi się tego z odzysku bo przy demontazu odzyskuje się kosz i ewentualnie osłonę.Wszystko kupiłem bez kosza w INTER CAR za1019 zł w orginalnym Katalog części 7zap.com.Pozdrawiam
olo018

#6 Post autor: olo018 »

Witam ja w ZA nie miałem kosza ale sam zrobiłem wszystko z nierdzewki i kosztowało mnie to 25E i 1,5h roboty,szkoda że nie zrobiłem fotek ale wzorowałem się na zdjęciach z intr.
tomasso

#7 Post autor: tomasso »

witam,
jako świeży właściciel Zafiry poświęciłem godzinkę, aby poznać i sprawdzić obsługę kosza i stan koła zapasowego. Polecam przeczyścić zapieczone/zastane śruby, wymyć plastikową osłonę z kamyków,
koło u mnie ma aż 17 cali, ale max 80 km/h. Uchwyt do obracania śrub jest schowany w schowku bagażnika. Pozdrawiam
Załączniki
zapasCa.jpeg
Ostatnio zmieniony 20 cze 2020, 16:53 przez tomasso, łącznie zmieniany 1 raz.
Pshemko

#8 Post autor: Pshemko »

Witam. Czy da się zamontować kosz jeżeli sie posiada bagażnik na rowery ?
Skasowany użytkownik 28328

#9 Post autor: Skasowany użytkownik 28328 »

Pshemko pisze:Witam. Czy da się zamontować kosz jeżeli sie posiada bagażnik na rowery ?
Czy są otwory montażowe ? Sprawdzałeś ?
franki

#10 Post autor: franki »

Z tego co pamiętam jak kupowałem auto bagażnik rowerowy wykluczył koło dojazdowe
qrzyh
Bywalec
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20DTH

#11 Post autor: qrzyh »

Nie ma miejsca, u siebie zrobilem uchwyt z blachy 3mm i poostawilem kolo zapasowe w pionie w bagazniku przy bocznej scianie.
Zafira C A20DTH + Corsa D A14XER
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”