Psikusy Zafiry
-
KAMUI
Psikusy Zafiry
Witam. Moja Zafira coś ostatnio psikusy mi sprawia, chochliki jakieś.
Klapa bagażnika muszę kilka razy domykać bo po zamknięciu odskakuje i otwiera się ponownie, tzn zamek, klapa się nie podnosi, za każdym razem na zapłonie a czasem też w czasie rozruchu radio wysuwa płytę nawigacji po czym po 2-3 sekundach chowa z powrotem.
Nawigacja działa poprawnie, CD70.
Klapa bagażnika muszę kilka razy domykać bo po zamknięciu odskakuje i otwiera się ponownie, tzn zamek, klapa się nie podnosi, za każdym razem na zapłonie a czasem też w czasie rozruchu radio wysuwa płytę nawigacji po czym po 2-3 sekundach chowa z powrotem.
Nawigacja działa poprawnie, CD70.
-
Deleted User 21664
Co do klapy to pobaw się regulacją odbojników - powinno pomóc.
Z radiem mam podobnie - nie wiem co może być przyczyną. Ja planuję zamienić na multimedialną stację na androidzie.
Z radiem mam podobnie - nie wiem co może być przyczyną. Ja planuję zamienić na multimedialną stację na androidzie.
-
romek22794
Z klapą miewam podobnie, z tym, że zauważyłem- jeśli trzymam ręką za "chwyt do otwierania" (defacto przyciśnięty mikrowyłącznik) klapa potrafi nie zaskoczyć. Jeśli zamykam tak po prostu- ręką za klapę i w dół- nigdy nie odskakuje.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
A ja bym sprawdził kable w przelotce między klapą a buda i wtyczki w recu obadal
Co do radia to sprawdzilbym stan akumulatora, ewentualnie oczyścić masy i klemy
Co do radia to sprawdzilbym stan akumulatora, ewentualnie oczyścić masy i klemy
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
-
KAMUI
Z radiem-testuję, mam nowy aku więc zobaczymy. Klapa robi tak niezależnie od sposobu zamknięcia. Kable w przelotce całe.
-
KAMUI
A więc po wymianie akumulatora, rzadziej wypluwa płytę ale zdarza się.KAMUI pisze: 11 paź 2018, 11:22 Z radiem-testuję, mam nowy aku więc zobaczymy. Klapa robi tak niezależnie od sposobu zamknięcia. Kable w przelotce całe.
Przypominało mi się, że podobne cyrki miałem z płytą audio, pomogła wymiana lasera.
Odnośnie klapy, to już stało się loterią, są dni kiedy raz i zamknięta a są i takie dni kiedy,po kilka razy trzeba domykać.
-
romek22794
Regulowałeś trochę odboje klapy? W jedną bądź drugą stronę?
Jeśli nic to nie zmienia to może mikrowłącznik dostaje "zwarcia" przy trzaśnięciu klapą, i ponownie otwiera.
Jeśli nic to nie zmienia to może mikrowłącznik dostaje "zwarcia" przy trzaśnięciu klapą, i ponownie otwiera.
-
KAMUI
Odboje są ok, mikrowyłącznik też, wymieniłem go niedawno. Ostatnio jakby się trochę uspokoiło.