[A/B] dodatkowy schowek
- griszka
- Debiutant
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI automat
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam.
Jeszcze w mojej poprzedniej Zosi A brakowało mi schowków na różne drobiazgi.
Ponieważ trzeciego rzędu foteli używałem baaaardzo rzadko, zdecydowałem się na wymontowanie jednego z foteli.
Demontaż nie jest trudny i trwa ok. 15 minut.
W miejsce wymontowanego fotela zamontowałem element wykonany ze sklejki. Przykrywa on wgłębienia z obu stron "garbu" na poziomie podłogi.
Element ten to dwie pokrywy zamocowane zawiasem taśmowym do środkowej "beleczki", która przyczepiona jest za pomocą "rzepa"
Tylna część tak powstałego schowka dostępna jest od strony bagażnika (bez przesuwania tylnej kanapy)
A przednia część dostępna jest od środka samochodu, po przesunięciu kanapy do przodu
Schowki są bardzo poręczne i przydatne. Po zmianie samochodu na Zafirę B - przełożyłem schowek do nowego samochodu
Jeszcze w mojej poprzedniej Zosi A brakowało mi schowków na różne drobiazgi.
Ponieważ trzeciego rzędu foteli używałem baaaardzo rzadko, zdecydowałem się na wymontowanie jednego z foteli.
Demontaż nie jest trudny i trwa ok. 15 minut.
W miejsce wymontowanego fotela zamontowałem element wykonany ze sklejki. Przykrywa on wgłębienia z obu stron "garbu" na poziomie podłogi.
Element ten to dwie pokrywy zamocowane zawiasem taśmowym do środkowej "beleczki", która przyczepiona jest za pomocą "rzepa"
Tylna część tak powstałego schowka dostępna jest od strony bagażnika (bez przesuwania tylnej kanapy)
A przednia część dostępna jest od środka samochodu, po przesunięciu kanapy do przodu
Schowki są bardzo poręczne i przydatne. Po zmianie samochodu na Zafirę B - przełożyłem schowek do nowego samochodu
- romek22794
- Mieszkaniec
- Imię: roman
- Auto: NJOY przycisk SPORT
- Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG
Niezłe.
Trzeciego rzędu siedzeń używa się raz na rok, a fotele trzeba wozić. I w razie potrzeby można szybko powrócić do stanu fabryki.
niezłe
Trzeciego rzędu siedzeń używa się raz na rok, a fotele trzeba wozić. I w razie potrzeby można szybko powrócić do stanu fabryki.
niezłe
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Panowie jeździmy przecież oplem i zestaw kluczy, młotek, trytki itp itd są niezbędne trzeba je przecież gdzieś chować
Jak ktoś chce jechać to mówię, że mam 5 miejsc i koniec
Zresztą 2 foteliki z tyłu to i tak nie ma szans to zmieniać aby ktoś mógł usiąść
Panowie jeździmy przecież oplem i zestaw kluczy, młotek, trytki itp itd są niezbędne trzeba je przecież gdzieś chować
Jak ktoś chce jechać to mówię, że mam 5 miejsc i koniec
Zresztą 2 foteliki z tyłu to i tak nie ma szans to zmieniać aby ktoś mógł usiąść
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Całą podłogę wyfrezowałem z czarnego dibondu 4mm
Jest identycznej wielkości co mata ta składana na 6 chyba części. Delikatnie zrobiłem inaczej bo nie mam mocowania pasów. Jutro jak nie zapomnę to zrobię fotkę
Jest identycznej wielkości co mata ta składana na 6 chyba części. Delikatnie zrobiłem inaczej bo nie mam mocowania pasów. Jutro jak nie zapomnę to zrobię fotkę
- danny86
- Debiutant
- Imię: Daniel
- Auto: Opel Zafira A OPC 2.0T
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Przeglądam/czytam bdb. pomysł też mam zamiar wyrzucić 1 fotel i upakować wzmacniacze :-)
Alpine 9887R - Genesis Profile Two Ultra - Scanspeak Illuminator D3004/602010 &, Genesis Profile Four Ultra - MicroPrecision 5.16 & subwoofer JL Audio 10W0v3-4 cierpliwie czeka...
-
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 2.0 Turbo
- Oznaczenie silnika: Z20
-
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 1.8 lpg
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam. Pomysł tak fajny, że od tygodnia próbuję skopiować..Ale coś nie mogę złapać wymiarów. Czy jest szansa że podasz poszczególne wymiary elementów drewnianych. Bardzo dziękuję.
- griszka
- Debiutant
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI automat
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Tak, na szybko, "od ręki" coś namalowałem.
Chyba wystarczy?
http://targi.org/images/schowek/schowek_pokrywa.pdf
pozdrawiam
Tak, na szybko, "od ręki" coś namalowałem.
Chyba wystarczy?
http://targi.org/images/schowek/schowek_pokrywa.pdf
pozdrawiam