Głośniki ZB
Moderator: Sebu$
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
To najlepiej podmienić ale skoro przy radiu na wyjściu cisza to raczej wina radia. Może zrobił się zimny lut gdzieś w środku radia? W Krk jest chyba kilka osób
Napisz temat i może ktoś będzie chciał to podmienisz na chwilę aby mieć 100% pewności. Masz opcoma żeby wylogować? Z tego co czytałem to oni tam mają kompy może pomogą
A właśnie opcom nie pokazuje błędów? U mnie jak nie działał to wywalało błąd
Napisz temat i może ktoś będzie chciał to podmienisz na chwilę aby mieć 100% pewności. Masz opcoma żeby wylogować? Z tego co czytałem to oni tam mają kompy może pomogą
A właśnie opcom nie pokazuje błędów? U mnie jak nie działał to wywalało błąd
-
- Świeżak
- Imię: Kuba
- Auto: Zafira B 2.2 DIRECT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z22YH
Nie mam opcoma niestety. Ale chętnie bym kupił może poszukam.
Jeszcze sprawdzę radio w sensie to połączenie co mówisz że może być zimny lut.
Ale to koło czwartku dopiero bo do mechanika auto dzisiaj idzie. Jak mi się nie uda to będę prosił kogoś z Krk.
Jeszcze sprawdzę radio w sensie to połączenie co mówisz że może być zimny lut.
Ale to koło czwartku dopiero bo do mechanika auto dzisiaj idzie. Jak mi się nie uda to będę prosił kogoś z Krk.
-
- Debiutant
- Model:
Witam
Chciałbym dostać się do głośnika od strony pasażera z przodu... wydaje mi się ze albo nie gra jak powinien albo ktoś kiedyś przy nim grzebał i jest tam inny niż oryginalny... Póki jestem w Polandii chciałbym tam zerknąć i w razie co poszukać gdzieś na allegro oryginał bo zaczyna mnie denerwować to ze słyszę od strony pasażera ze ten głośnik gra o wiele lepiej. Opcje ustawień sprawdziłem 100 razy i na pewno cos jest nie tak z głośnikiem…. Pytanie jak zabrać się do zdjęcia całej obudowy...w poście dotyczącym listw podświetlanych które akurat posiadam są jakieś tam rysunki z jakiejś strony ale jak na ta zerkam to nie wiem od czego mam zacząć... może ma ktoś cos w stylu krok po kroku albo jakieś podpowiedzi ?? bardzo prosiłbym o pomoc...
Chciałbym dostać się do głośnika od strony pasażera z przodu... wydaje mi się ze albo nie gra jak powinien albo ktoś kiedyś przy nim grzebał i jest tam inny niż oryginalny... Póki jestem w Polandii chciałbym tam zerknąć i w razie co poszukać gdzieś na allegro oryginał bo zaczyna mnie denerwować to ze słyszę od strony pasażera ze ten głośnik gra o wiele lepiej. Opcje ustawień sprawdziłem 100 razy i na pewno cos jest nie tak z głośnikiem…. Pytanie jak zabrać się do zdjęcia całej obudowy...w poście dotyczącym listw podświetlanych które akurat posiadam są jakieś tam rysunki z jakiejś strony ale jak na ta zerkam to nie wiem od czego mam zacząć... może ma ktoś cos w stylu krok po kroku albo jakieś podpowiedzi ?? bardzo prosiłbym o pomoc...
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
https://youtu.be/OiC1eSBKC5U i wszystko jasne
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira
- Oznaczenie silnika: z18xer
Hejka . Zauważyłem ostatnio dziwne zjawisko, odpalam auto i brak dźwięku z głośników radio włączone oczywiście , włączam zapłon jeszcze raz i wszystko gra przez jakiś czas wszystko było ok i dziś znowu odpalam i cisza z głośników po ok 20 minutach głośniki zaczęły grać jak gdyby nigdy nic .
Gdzie można szukać przyczyny ?
Gdzie można szukać przyczyny ?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Nie wiem co może być przyczyną, ale na początek jak następnym razem głośniki nie będę grały, walnij od góry ręką w konsole/radio...
Dodano po 1 minucie 22 sekundach:
...tylko tak żeby poczuła ( i ręką i radio )
Dodano po 1 minucie 22 sekundach:
...tylko tak żeby poczuła ( i ręką i radio )
-
- Przeglądacz
- Auto: Opel Zafira
- Oznaczenie silnika: z18xer
Panowie ktoś coś podpowie ? dziś sprawdziałem tylne przelotki prawa ok, lewa kable połamane, zrobiłem z tym porządek i dalej cisza w radiu, po ok 25minutach samo z siebie się odezwało i grało wszystko jak trzeba, wyłączyłem za kilka minut włączyłem i zaś cisza w głośnikach
Edit.
Właśnie odkryłem, że jak opuszczam szybę od kierowcy to głośniki zaczynają grać, podnoszę max do góry i przestają ki grzyb tam wodę mąci? Trzeba będzie rozebrać tapicerkę i przyjrzeć się tej anomalii
Edit.
Właśnie odkryłem, że jak opuszczam szybę od kierowcy to głośniki zaczynają grać, podnoszę max do góry i przestają ki grzyb tam wodę mąci? Trzeba będzie rozebrać tapicerkę i przyjrzeć się tej anomalii
Ostatnio zmieniony 11 sie 2018, 17:53 przez kolunio211, łącznie zmieniany 1 raz.
Pytanie na szybko
Czy te głośniki na przód wejdą - myślę nad ich kupnem
Czy te głośniki na przód wejdą - myślę nad ich kupnem
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Jak pamiętam to średnica powinna wynosić 165mm, ale i tak do montażu trzeba dać dystanse, więc powinny się zmieścić
Zakup samych głośników to dopiero początek.
Może lepiej dołożyć i kupić komplet jak to zrobił Sylwek (SD72) u siebie. Różnica dzwięku kolosalna
Zakup samych głośników to dopiero początek.
Może lepiej dołożyć i kupić komplet jak to zrobił Sylwek (SD72) u siebie. Różnica dzwięku kolosalna
Na pierwszej stronie jest tabelka i do CD c40 opeara dają 180 wiec powinny wejść.
Taki plan żeby dać te PIONEERy na przód a na tył może 165 JVC które mam z przodu...lub PIONEER z tej samej serii tylko 130.
Drzwi wygłuszałem wiosną tylko ciągle dźwięk nie ten co oczekiwałem.
Nie wiem ile dłubania aby 165 weszły w tylne maskownice. Ma ktoś doświadczenie - czy może lepiej nie przekombinować?
Seba - kojarzysz jakie głośniki ma nasz Gargamel ?
Taki plan żeby dać te PIONEERy na przód a na tył może 165 JVC które mam z przodu...lub PIONEER z tej samej serii tylko 130.
Drzwi wygłuszałem wiosną tylko ciągle dźwięk nie ten co oczekiwałem.
Nie wiem ile dłubania aby 165 weszły w tylne maskownice. Ma ktoś doświadczenie - czy może lepiej nie przekombinować?
Seba - kojarzysz jakie głośniki ma nasz Gargamel ?
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Tak.
HERTZ - coś takiego https://allegro.pl/hertz-dsk165-glosnik ... _c=Product&
HERTZ - coś takiego https://allegro.pl/hertz-dsk165-glosnik ... _c=Product&
Jednak zdecydowałem się na taki sprzęt - jutro planuje montaż
Sorki za jakość zdjęcia
Sorki za jakość zdjęcia
Ostatnio zmieniony 01 lis 2018, 10:25 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.