Przycisk SPORT
Moderator: Mariusz
-
didi812
13100112 XK znalazlem o takim oznaczeniu ,ale brakuje jeszcze dds ,czy ktos mam przynajmniej nr. listwy ,moze z epc opla?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Lub dorwać listwę z przyciskiem sport, wylutować z niej co potrzeba i wstawić do swojej, Flora już coś takiego robił
-
didi812
Wydaje mi się że znalezienie takiej listwy graniczy z cudem , jedynie przelutować. Dzieki za pomoc.
-
didi812
Jak szukałem to same bez dds , znalazłeś z dds ,grzaniem , pdc , sportem i centralnym znasz moze jakie jest oznaczenie ?
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Niestety nie pamiętam bo sugerowałem się tylko aby miała 6 przycisków
jak później widziałem ogłoszenia to jednak z DDS to nie tak łatwo chyba trafić. Może miałem fart?
-
didi812
Znalazłem przyciski o nr 13100119 xl które sa ze sportem, dds, centralnym, grzaniem, pdc . Szału niema przy 1.8 ale jest tylko szybsza reakcja na gaz . Wyłaczyć esp na zegarach nie można . Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
-
romek22794
Robiłeś coś opcomem, czy tylko podłączone i już?didi812 pisze: 10 lis 2018, 16:47 Szału niema przy 1.8 ale jest tylko szybsza reakcja na gaz . Wyłaczyć esp na zegarach nie można .
Jeśli masz opcoma lub dostęp (ale potrzebujesz też CarPass) można obudzić ESP off, i parę innych rzeczy...
-
didi812
Mam op com ale zbytnio sie nie bawiłem ważne że działa ,jak będzie chwila czasu spróbuje się pobawić. Car pass potrzebny , trzeba aktywować w op com tryb sport na występuje .
-
romek22794
Wiem. Dokładałem też "sporta". I ESP nie chciał pójść też na początku.
Wszystko w wątku...
-
Umpero
Mam przycisk sport zamontowany fabrycznie w swojej Zafirze, ale szczerze mówiąc jeszcze go nie testowałem.
Zastanawia mnie tylko jedna kwestia. Jaki proces zachodzi, że w momencie wciśnięcia przycisku sport jest "żwawsza" reakcja na pedał gazu?
W zasadzie to kiedy najlepiej korzystać z tego przycisk? Czy ciągła jazda z wciśniętym przyciskiem może negatywnie wpłynąć na silnik i zawieszenie?
Zastanawia mnie tylko jedna kwestia. Jaki proces zachodzi, że w momencie wciśnięcia przycisku sport jest "żwawsza" reakcja na pedał gazu?
W zasadzie to kiedy najlepiej korzystać z tego przycisk? Czy ciągła jazda z wciśniętym przyciskiem może negatywnie wpłynąć na silnik i zawieszenie?