felgi
Moderator: Sebu$
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ostatnio zmieniony 23 paź 2016, 12:19 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- ememsik
- Bywalec
- Imię: Magdalena
- Auto: Opel Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A14NET
rafant4011 pisze:ememsik, A nie myślałaś o 16"? i na przykład rozmiar opon 215/60?
hehhehe
właśnie je zamówiłam dokładnie ten rozmiar
felgi stalowe 16" - cena 768 zł komplet za 4
opony 16" Nokian wr D4 - cena 1544zł za 4 sztuki
razem 2312 zł brutto
Myślę że cenowo dobrze
pozdrawiam WSZYSTKICH
pochwalę się że wczoraj nabyliśmy Opla Zafirkę C Cosmo
dzisiaj zarejestrowaliśmy
jest MEGA
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
-
- Świeżak
- Imię: Patryk
- Auto: Zafira Tourer 1.4T Elite
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: Z14NET
Witam
Przepraszam jak ponowie temat.
Potrzebuje pomocy w następującej kwestii.
Auto posiadam od kwietnia tego roku, wypust kwiecień 2017, mam opony zimowe na 17' i jedynie alufelgi na ktore musze przełożyć zimówki.
Brałem pod uwagę zakup alufelg pod zimowki ale myslę przeznaczę kasę na inne rzeczy ok. zamysl dobry.
Jednak nieco sie zgarbiłem, jade do wulkanizacji wymiana w Pana aucie rok 2017 czujniki bla bla bla 120zl wow razy dwa(wiosna) 240zl więc szukam felg widomo najlepiej używki.
Pytanie jak juz mam zimowki 17' szukam alu chyba ze sprzedam opony kupie 16' stalowe i dołoze na nówki zimowe tak czy siak kasą trzeba sypnąc.
Na co zwracac uwagę kupując alusy czy stalowe ?
Myśle o czujnikach ciśnienia - czytam różne ciekawe rzeczy jak beda uszkodzone trzeba komplet a to kosztuje spore pieniądze - czy mozna na kompie wylaczyc odczyt czy czujniki są bezobsługowe (wiem.ze sa i z bateria jednorazowe na 5 do 7 lat wymagajace wyniany nie mam pojecia jak jest w naszych Oplach) jak to wyglada w Zośce mysle nie ma to znaczenia wersja tourer i tourer lift.
Jakie macie doświadczenia na co uwazac zeby Janusz z serwisu nie naciął mnie na koszta czy czegoś nie uszkodził ?
Dzieki za porady
Pozdrawiam.
Przepraszam jak ponowie temat.
Potrzebuje pomocy w następującej kwestii.
Auto posiadam od kwietnia tego roku, wypust kwiecień 2017, mam opony zimowe na 17' i jedynie alufelgi na ktore musze przełożyć zimówki.
Brałem pod uwagę zakup alufelg pod zimowki ale myslę przeznaczę kasę na inne rzeczy ok. zamysl dobry.
Jednak nieco sie zgarbiłem, jade do wulkanizacji wymiana w Pana aucie rok 2017 czujniki bla bla bla 120zl wow razy dwa(wiosna) 240zl więc szukam felg widomo najlepiej używki.
Pytanie jak juz mam zimowki 17' szukam alu chyba ze sprzedam opony kupie 16' stalowe i dołoze na nówki zimowe tak czy siak kasą trzeba sypnąc.
Na co zwracac uwagę kupując alusy czy stalowe ?
Myśle o czujnikach ciśnienia - czytam różne ciekawe rzeczy jak beda uszkodzone trzeba komplet a to kosztuje spore pieniądze - czy mozna na kompie wylaczyc odczyt czy czujniki są bezobsługowe (wiem.ze sa i z bateria jednorazowe na 5 do 7 lat wymagajace wyniany nie mam pojecia jak jest w naszych Oplach) jak to wyglada w Zośce mysle nie ma to znaczenia wersja tourer i tourer lift.
Jakie macie doświadczenia na co uwazac zeby Janusz z serwisu nie naciął mnie na koszta czy czegoś nie uszkodził ?
Dzieki za porady
Pozdrawiam.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
viewtopic.php?t=23799 poczytaj tutaj
-
- Świeżak
Ok sposób mocowania jedna sprawa,pomijam dane glownie Zafira B.
W dalszym Ciagu nie wiem jak rozgryźć temat czujników ciśnienia i nowych felg 16'.
Same opony zmienię tematu nie bedzie, jak kupię stalowe 16' na co zwracac uwage ? Czujniki sa takie same dla astry i zafiry ? Ofert na uzywki nieco krazy na allegro.
Co z kalibracją ? System zrobi ja sam czy klania sie serwis ?
Pozdrawiam
W dalszym Ciagu nie wiem jak rozgryźć temat czujników ciśnienia i nowych felg 16'.
Same opony zmienię tematu nie bedzie, jak kupię stalowe 16' na co zwracac uwage ? Czujniki sa takie same dla astry i zafiry ? Ofert na uzywki nieco krazy na allegro.
Co z kalibracją ? System zrobi ja sam czy klania sie serwis ?
Pozdrawiam
-
- Debiutant
- Imię: Łukasz
- Auto: ZC FL OPC Line 1.6 200KM
- Oznaczenie silnika: B16SHT
Shaft możesz kupić czujniki "zamienniki" i zrobić na nich klona z oryginalnych odpada wtedy kodowanie przy każdej zmianie.
Ja w ASO za wymianę opon na alufeldze 19stce zapłaciłem 280zł .......
Ja w ASO za wymianę opon na alufeldze 19stce zapłaciłem 280zł .......
-
- Świeżak
Witam
Całkiem 'koszerne' pieniądze
Dlatego dlugo dumalem jak stac na woz to i na konia.
Płacić za przekładanie 17' z programowaniem kazdorazowo czujników(a zimowki kupić muszę) bezsens.
To historia potoczyła sie dalej.
Znalazlem ogloszenie komplet 16' Nowki Continental z czujnikami facet nawet kilometra nie zrobił bla bla bla po Astrze K 215 etc.
Zakup dokonany koła mysle mam płacić za programowanie TPMS kupie na Aliexpress programator - cale 26zl - 3 tygodnie doszedl.
Ucieszony kupilem baterie 9V identyko jak allegro poza cena.
No to sobie zaprogramuje i oho kilka prób i nic
Pewnie OLX mnie ugotował picu picu czujniki sprzedane bokiem pewnie mam zwykle wentle.
No ale wchodze na Youtube kilka filmów ogarnięte i na jednym ktos mowi przykładamy do opony a ja do felgi... poznac nasze auto poł roku to bardzo krótki czas.
Mam wsio sprawne zaprogramowane ciśnienie wczytuje jest git Zosia smiga
Całkiem 'koszerne' pieniądze
Dlatego dlugo dumalem jak stac na woz to i na konia.
Płacić za przekładanie 17' z programowaniem kazdorazowo czujników(a zimowki kupić muszę) bezsens.
To historia potoczyła sie dalej.
Znalazlem ogloszenie komplet 16' Nowki Continental z czujnikami facet nawet kilometra nie zrobił bla bla bla po Astrze K 215 etc.
Zakup dokonany koła mysle mam płacić za programowanie TPMS kupie na Aliexpress programator - cale 26zl - 3 tygodnie doszedl.
Ucieszony kupilem baterie 9V identyko jak allegro poza cena.
No to sobie zaprogramuje i oho kilka prób i nic
Pewnie OLX mnie ugotował picu picu czujniki sprzedane bokiem pewnie mam zwykle wentle.
No ale wchodze na Youtube kilka filmów ogarnięte i na jednym ktos mowi przykładamy do opony a ja do felgi... poznac nasze auto poł roku to bardzo krótki czas.
Mam wsio sprawne zaprogramowane ciśnienie wczytuje jest git Zosia smiga
-
- Świeżak
Kupiłem przez Apke AliExpress na google play jest do pobrania.
Zakladasz profil kupujesz płacisz jak na allegro zlotówkami, moja pierwsza transakcja czekałem ok. 2.5 tygodnia. Chiny ale jakość OK warto nie przepłacać.
Wybór programatorów bardzo duży, moj kosztował z dostawa 26zl
Zakladasz profil kupujesz płacisz jak na allegro zlotówkami, moja pierwsza transakcja czekałem ok. 2.5 tygodnia. Chiny ale jakość OK warto nie przepłacać.
Wybór programatorów bardzo duży, moj kosztował z dostawa 26zl