Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dostałem moduł, podłączyłem pod kompa, zainstalowałem sterowniki pod Windows 8 włączyłem stronkę i mam cały czas coś takiego
Co dalej? Moduł jest wykrywany w menedżerze urządzeń (com11)
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
pobrałeś? uruchomiłeś? czy zostało włączone czarne okienko, czy zniknęło? ew. co tam w nim jest napisane?
jak zniknęło... uruchom z wiersza poleceń i pokaż co tam wypisało
Ostatnio zmieniony 19 lis 2018, 11:00 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba tak robiłem ale spróbuje później jeszcze raz
Dodano po 3 godzinach 2 minutach 47 sekundach:
Nie działa. Cały czas nie wykrywa urządzenia.
Zainstalowałem wszystkie sterowniki z tej stronki pod Windows 8/8.1 i dalej nie widzi modułu. W menedżerze wykrywa jako com11 i pisze że to urządzenie działa poprawnie. Podłączam kablem micro USB od telefonu, włączam mam service i wchodzę na stronę Łukasza i wyświetla mi się komunikat jak wyżej.. co robię źle?
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Mam pytanie, w oczekiwaniu na moduł chciałem sprawdzić offline jak wygląda konfigurator, jednakże mam mały problem. Uruchamiam lcm_service.exe (odpowiednie sterowniki pobrane) pokazuje się czarne okno po czym przez sekundę uruchamia się jakaś konfiguracja lecą jakieś linijki komend w dół i okno znika. Czytałem, że program musi być cały czas uruchomiony podczas konfiguracji. Za każdym razem ta sama sytuacja, a na stronie pokazuje urządzenie off line. Będę wdzięczy za pomoc i wskazówki! System to win 7 x64
Tazz pisze: 19 lis 2018, 21:24
Czyli muszę kupić tego usb-uart?
nic nie kupuj
pokaż co widać w tym czarnym okienku
jeśli okienko znika, to coś jest nie tak, a co jest nie tak, to powiem, jak mi pokażecie co tam program wypisał - tam jest informacja o błędzie, będę mógł powiedzieć jak to uruchomić.