Cześć,
Dzisiaj miałem zły dzień, po wyjściu z pracy zobaczyłem moją Zafire z poharanatym błotnikiem i połamanym wiszącym na kablu lusterkiem (prawdopodobnie śmieciarka lub dostawczak ). Zamówiłem już błotnik w kolor, i próbuje wybrać lusterko, ale widziałem że są różne konfiguracje:
9 Pin
7 Pin
5 Pin
Ja mam bez podgrzewania i tylko z regulacją elektryczną, dedukując że pewnie 5 Pin.
Drugie pytanie to instrukcja na co zwrócić uwagę przy demontażu błotnika (zdejmować lampę czy nie ? itd. Nigdzie nie mogę znaleźć schematów lub chociaż instrukcji. Proszę o pomoc
Demontaż Błotnika i Lusterka
Moderator: Sebu$
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Co do lusterka to 5 pin... Co do błotnika to rozumiem przednie nadkola... Ściąga się podobnie jak w Astrze - filmik na Youtube...
Ostatnio zmieniony 27 lis 2018, 20:48 przez Tunio999, łącznie zmieniany 1 raz.
- Albert Einstein
- Adrianch91
- Imię: Adrian
- Auto: Zafira c 2.0 165
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: Z20CDT
Siema masz jakiś schemat jak zdemontować tapicerkę drzwi przednich ? Komuś się nudziło i skręcił mi lusterko zewnętrzne jest 7 pinowe potrzebuje zdjąć tapicerka żeby kostkę odpiąc, znalazłem 5 srub jedną koło klamki za zaślepka, 3 pod srebrnym plastikiem koło rączki i 1 na samym dole widoczna nie wiem czy ich jest więcej, boję się szarpać Ze by niczego nie urwać, żadnych schematów nie mogę znaleźć na necie ani filmów pomocyy