[A] - Cray123 - 2.0T OPC '04 Arden Blue
- Cray123
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: ZA OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Troche nudy obecnie, ale nic sie specjalnego nie dzieje, poza nibijanymi kilometrami, wczoraj wskoczyło 190k.
Oliwa zmieniona. Jako, że delikatnie się sączyło z odpływu z turba oraz z pod uszczelki skrzyni korbowej zamówiłem uszelki w ASO, koszt aż 18 zł. Z pod pokrywy zaworów z powrotem dalej wyłazi olej, ale od poprzedniej wymiany minął prawie rok, wiec nie jest źle. Przy wymianie uszczelki moze uda się odświeżyć pokrywe. Do auta wpadł subwoofer aktywny blaupunkt gtb 8200 i tutaj ciekawostka; gabaryty ma takie, że po złożeniu foteli w bagażniku mieści się on pomiędzy nimi a klapą Podziękowania dla Sebusia za wszelką otrzymaną pomoc
Żeby nie było za mało opla w rodzinie to wujek zaopatrzył się w OPC, od Alpiego z Jasła
Na sezon 2k19 zakupiłem wymarzone Ronal Irmsher Sigma 18', 8J, ET38, trzeba je bedzie delikatnie podratowac lakierem, ale obejdzie się bez malowania całości... tutaj tylko przymiarki, ale ja się już zakochałem
Kolejne mody to customowa osłona na kolektor wydechowy z nierdzewki wraz z logiem
Logo bedzie opalone, a tło wypolerowane na lustro, całkiem możliwe, że zrobie wiecej sztuk na sprzedaż
Taki strzał z wesela brata
Mały test drogowy
0:07 Gdzieś tam się jakiś strzał nawet znalazł
https://www.youtube.com/watch?v=LjeEN9l ... RWjaolsWRg
Oliwa zmieniona. Jako, że delikatnie się sączyło z odpływu z turba oraz z pod uszczelki skrzyni korbowej zamówiłem uszelki w ASO, koszt aż 18 zł. Z pod pokrywy zaworów z powrotem dalej wyłazi olej, ale od poprzedniej wymiany minął prawie rok, wiec nie jest źle. Przy wymianie uszczelki moze uda się odświeżyć pokrywe. Do auta wpadł subwoofer aktywny blaupunkt gtb 8200 i tutaj ciekawostka; gabaryty ma takie, że po złożeniu foteli w bagażniku mieści się on pomiędzy nimi a klapą Podziękowania dla Sebusia za wszelką otrzymaną pomoc
Żeby nie było za mało opla w rodzinie to wujek zaopatrzył się w OPC, od Alpiego z Jasła
Na sezon 2k19 zakupiłem wymarzone Ronal Irmsher Sigma 18', 8J, ET38, trzeba je bedzie delikatnie podratowac lakierem, ale obejdzie się bez malowania całości... tutaj tylko przymiarki, ale ja się już zakochałem
Kolejne mody to customowa osłona na kolektor wydechowy z nierdzewki wraz z logiem
Logo bedzie opalone, a tło wypolerowane na lustro, całkiem możliwe, że zrobie wiecej sztuk na sprzedaż
Taki strzał z wesela brata
Mały test drogowy
0:07 Gdzieś tam się jakiś strzał nawet znalazł
https://www.youtube.com/watch?v=LjeEN9l ... RWjaolsWRg
-
- Mieszkaniec
- Imię: Mucias
- Auto: Opel Zafira 2.0T OPC
- Oznaczenie silnika: Z20let
tył może bedzie obcierał przy obciążeniu i dziurach i wyższej prędkości.
Mam takie same krążki...więc przód bedzie ok..
tył może bedzie obcierał przy obciążeniu i dziurach i wyższej prędkości.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2018, 10:32 przez Mucias, łącznie zmieniany 2 razy.
- Cray123
- Zafiromaniak
Wojtek, mam to ciągle w głowie i to o czym kiedyś tam rozmawialiśmy, ale sam widzisz jak to pasuje no i po prostu musi zostać ten felunek
Maciej, tylko ty masz Ori zawias, ja mam kit -35mm... Liczymy na to że przez to usztywnienie koło nie spotka się z plastikami
Maciej, tylko ty masz Ori zawias, ja mam kit -35mm... Liczymy na to że przez to usztywnienie koło nie spotka się z plastikami
-
- Mieszkaniec
Były na cztery klawisze, a nawet na pięć(rarytas rzadko spotykany) tylko nie liczni mogą mieć na pięć tak jak Sebus...wejdz do jego garażu.
- Cray123
- Zafiromaniak
Klimatronik występował w wersji 3 przyciskowi w oryginale i bardzo rzadko w wersji 5-cio przyciskowej, tak jak manualna klima, ale manualna klima w większości przy silnikach 1.8 miała panel manualnej klimy na 4 przyciski bo miała wyłączana kontrolę trakcji.
A mój panel na 4 przyciski powstał z hybrydy obu, jak masz trochę zdolności manualnych i kogoś kto ogarnia spawanie plastiku to do ogarniecia ;-)
Klimatronik występował w wersji 3 przyciskowi w oryginale i bardzo rzadko w wersji 5-cio przyciskowej, tak jak manualna klima, ale manualna klima w większości przy silnikach 1.8 miała panel manualnej klimy na 4 przyciski bo miała wyłączana kontrolę trakcji.
A mój panel na 4 przyciski powstał z hybrydy obu, jak masz trochę zdolności manualnych i kogoś kto ogarnia spawanie plastiku to do ogarniecia ;-)
-
- Mieszkaniec
Oj...na pewno jeszcze wiele nie wiem...całe życie człowiek się uczy... a ja jestem jeszcze młody;) Pisałem o przyciskach klimy manualnej...na klimatronika mnie niestać:)
-
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 2.0 Turbo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20
Super samochód i naprawdę dobrze się prezentuje. Po pomalowaniu naprawdę bomba. Pozdrawiam!
- Cray123
- Zafiromaniak
Irmschery z bólem serca sprzedałem, ale OPC ma bezpiecznie latać, więc coś węższego szukam w innych rozstawach, bo wybór w 5x110 to jakiś żart...
Swap hamulców od ZB OPC, dziękuje również tutaj Panu S.W. z Katowic za pomoc w ogarnięciu tematu
Wydech 2.5 od początku do tłumika końcowego, ze sportowym katalizatorem i z przerobionym orginalnym tłumikiem (bez tłumika urywało głowe)
No i chyba najciekawsze, niebieska taśma w pasach
W miedzy czasie jeszcze ogarnięte odpowietrzenie skrzyni korbowej, bo ciekło z pod zgrzewu niemiłosiernie, pare minut ze spawarką i jest ok.
Swap hamulców od ZB OPC, dziękuje również tutaj Panu S.W. z Katowic za pomoc w ogarnięciu tematu
Wydech 2.5 od początku do tłumika końcowego, ze sportowym katalizatorem i z przerobionym orginalnym tłumikiem (bez tłumika urywało głowe)
No i chyba najciekawsze, niebieska taśma w pasach
W miedzy czasie jeszcze ogarnięte odpowietrzenie skrzyni korbowej, bo ciekło z pod zgrzewu niemiłosiernie, pare minut ze spawarką i jest ok.