Opel Zafira B 18 900 PLN Cena Brutto 2005 134 000 km Benzyna
Moderator: Tunio999
-
- Bywalec
- Imię: Radosław
- Auto: Opel Zafira 2.0 T
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Opel Zafira B 18 900 PLN Cena Brutto 2005 134 000 km Benzyna
Ostatnio zmieniony 05 gru 2018, 16:35 przez Rybka, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira C 1.6 CNG Cosmo teraz LPG
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A16XNT
Ale auto jest z Niemiec, tam dziennie 100-300 km się robi, z siostrą jak jeździliśmy oglądać auta, to przez tydzień czasu zrobiliśmy prawie 2000 km, a byliśmy tylko w 4 miejscach. Poproś o VIN i jedź do najbliższego salonu Opla i spytaj ich, jaki był ostatnio zarejestrowany przebieg i kiedy. Na podstawie tego sobie wyliczysz ile było robione rocznie km. Jak dla mnie przebieg jest o minimum 150 k za niski.
Jak będą mili, to powiedzą Ci co tam było robione. Ale wydruku nie dostaniesz, chyba, że masz znajomego. Możesz też poprosić o zdjęcia książki serwisowej, pokazać w serwisie i spytać się, czy się wszystko zgadza.
Książka serwisowa, to może mieć nawet wpisy serwisów, co istnieją (kiedyś w książkach robili nawet pieczątki nieistniejących serwisów), ale auta nigdy u siebie nie widzieli.
Jak będą mili, to powiedzą Ci co tam było robione. Ale wydruku nie dostaniesz, chyba, że masz znajomego. Możesz też poprosić o zdjęcia książki serwisowej, pokazać w serwisie i spytać się, czy się wszystko zgadza.
Książka serwisowa, to może mieć nawet wpisy serwisów, co istnieją (kiedyś w książkach robili nawet pieczątki nieistniejących serwisów), ale auta nigdy u siebie nie widzieli.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
To nie takie proste... Teraz się wycwanili i musisz być właścicielem. A dodatkowo musisz założyć konto na MyOpel i mieć u nich co najmniej jeden serwis ASO (np. klimę lub olej) żeby aktywowali historię.
No chyba że masz pochytane.
Zośka fajna. Super kolor
Przebieg, przebiegiem. Jest dosłownie garstka 10 letnich aut które mają po 170k km. Mnie się jakimś cudem udało, dopiero za którymś razem, ale byłem osobiście i trafiłem auto od kobiety z Niemcowni... FART
Nie łudźmy się. Ludzie sami do tego doprowadzili. Bo przebieg...
Ja osobiście wolę auta po 200k km bo mają już usunięte wszystkie dolegliwości tego przebiegu.
Trzeba jechać, sprawdzić i jak coś zerwać z ceny na ewentualne usunięcie dolegliwości. Mnie się podoba ta niebieska
A turbo i tak pewnie za jakiś czas trzeba będzie robić bo spęka przy WG Nowe ori po rabatach - 2499 zł
Ostatnio zmieniony 04 gru 2018, 23:48 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira C 1.6 CNG Cosmo teraz LPG
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A16XNT
Teraz? Znaczy od kiedy? Ja na początku roku jak chciałem, to uzyskałem informację, że ostatnia wizyta była kiedyś tam i auto miało przebieg jakiśtam i rozrząd był wymieniany przy przebiegu 160k.
Ja kupiłem swoją z przebiegiem 251k.Sumik pisze: ↑04 gru 2018, 23:42 Przebieg, przebiegiem. Jest dosłownie garstka 10 letnich aut które mają po 170k km. Mnie się jakimś cudem udało, dopiero za którymś razem, ale byłem osobiście i trafiłem auto od kobiety z Niemcowni... FART
Nie łudźmy się. Ludzie sami do tego doprowadzili. Bo przebieg...
Ja osobiście wolę auta po 200k km bo mają już usunięte wszystkie dolegliwości tego przebiegu.