[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#556 Post autor: Wojti »

Piotrek zmiany na duzy plus :)
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
MacQ84
Mieszkaniec
Imię: Maciej
Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
#557 Post autor: MacQ84 »

O co chodzi z tym pomiarem? 🤔

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Imię: Piotr
Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
Kontakt:

#558 Post autor: wamka18 »

Za zlocie była polowa hamownia, a że zafira jeszcze na żadnej hamowni nie była to po namowach poglądowo wjechałem(50zł to nie majątek). Wynik taki se i nie wiadomo czy był dobrze wykonany bo prawdopodobnie na 5 biegu. Wiem że jest jakaś poprawa w stosunku do serii ale też wiem to co sam zauważyłem że auto traci na górnych obrotach bo prawdopodobnie turbo już nie daje rady i akurat podczas pomiaru pojawił się przy 2.5tys obr. jakieś dziwne przydławienie chociaż nie zawsze się ono pojawia. Według gościa z pomiaru może być wina paliwa a dokładniej pompy -to jego przypuszczenia. Dużo osób narzekało że pomiary były nie wiarygodne. Ja się na razie nie przejmuje bo docelowo mam zamiar wymienić turbo i pogrzebać w układzie paliwowym i parę innych zmian ale to dopiero jesień-zima. A na koniec typowy program na normalnej hamowni.

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Kontakt:

#559 Post autor: wamka18 »

Dawno, ale to już dawno nic nie było, ale żona zapewniła mi powód do tego aby się pochwalić jej dokonaniami z dzisiaj. Obrazek
Jak tylko się dowiedziałem ten kto mnie zna to wie co było :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: ale jak trochę ochłonąłem to teraz doszedłem do wniosku że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo całe szczęście jest AC na ori częściach w PZU także tylko czekać na rzeczoznawcę. Będzie okazja na małe mody. Lampy zamówione, jak tylko przyjdą wysyłam je do regeneracji, zobaczymy czy tylko regeneracji :lis: . Na maskę może w końcu wpadną wloty od focusa RS. Czas pokaże co by jeszcze zmienić i poprawić. A zimą w końcu jak będzie chwila wolnego coś trzeba pomyśleć pod maska.

Awatar użytkownika
violator
Zafiromaniak
Imię: Artur
Auto: Meriva 1.4 Turbo
Model: B
Oznaczenie silnika: A14NEL

#560 Post autor: violator »

wamka18 pisze: 04 gru 2018, 19:51 Dawno, ale to już dawno nic nie było, ale żona zapewniła mi powód do tego aby się pochwalić jej dokonaniami z dzisiaj. Obrazek
Jak tylko się dowiedziałem ten kto mnie zna to wie co było :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: :evil2: ale jak trochę ochłonąłem to teraz doszedłem do wniosku że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo całe szczęście jest AC na ori częściach w PZU także tylko czekać na rzeczoznawcę. Będzie okazja na małe mody. Lampy zamówione, jak tylko przyjdą wysyłam je do regeneracji, zobaczymy czy tylko regeneracji :lis: . Na maskę może w końcu wpadną wloty od focusa RS. Czas pokaże co by jeszcze zmienić i poprawić. A zimą w końcu jak będzie chwila wolnego coś trzeba pomyśleć pod maska.
No ja już myślałem że markę samochodu zmieniłeś :D , a gdzie to puknięcie było ?

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Kontakt:

#561 Post autor: wamka18 »

Przy moście na stopie jak wyjeżdżasz z bruku koło SP2.

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#562 Post autor: janekW67 »

wamka18 pisze: 04 gru 2018, 19:51 Dawno, ale to już dawno nic nie było, ale żona zapewniła mi powód do tego aby się pochwalić jej dokonaniami z dzisiaj. Obrazek
Każdemu się może to przydarzyć! Nie myli się tylko ten, który nic nie robi!
Ukłony dla żony! :uklon: :uklon:
Oczywiście!

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#563 Post autor: Wojti »

Zycie ale jak bolesne .....ciekawe jak wizyta rzeczoznawcy...
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira B OPC 300+
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#564 Post autor: Sumik »

Pewnie słabo to wyceni. Oni tak już mają...

Awatar użytkownika
Mariusz
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: ZB OPC Line
#565 Post autor: Mariusz »

Spokojnie to ogarniesz. Ja miałem AC na zamiennikach i się wyrobiłem, a miałem skasowane dużo więcej.
Głowa do góry, będzie dobrze.

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Kontakt:

#566 Post autor: wamka18 »

Jutro ma przyjechać rzeczoznawca, a dzisiaj byłem u blacharza-lakiernika aby on też obejrzał i ocenił jak on to widzi. Także na pewno maska, zderzak i lampa do wymiany. Pas przedni raczej też trafiony ale nie może tego ocenić do puki nie rozbierze. Podejrzanie też wygląda błotnik bo wg. niego też jest trafiony. Do całości jeszcze belka pod zderzakiem, spryskiwacz oraz raczej zawiasy maski. Niby delikatnie ale trochę elementów trafionych. Najlepsze jest na koniec ja organizuje części, a ile za robotę? To usłyszałem -500zł za element malowania :shock: a resztę dopiero jak rozbierze. A jeszcze 1.5 roku temu było 250zł. I termin dopiero po nowym roku.

Awatar użytkownika
Mariusz
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: ZB OPC Line
#567 Post autor: Mariusz »

500 zł. za malowanie elementu to dziś normalna cena. W tamtym tygodniu odbierałem swoją zośkę od lakiernika i takie ceny niestety obowiązują, a niektórzy cenią się jeszcze wyżej.

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Kontakt:

#568 Post autor: wamka18 »

Tak, nawet 700zl za element z tego co mówił lakiernik.

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy

#569 Post autor: janekW67 »

mariusz131 pisze: 06 gru 2018, 21:04 500 zł. za malowanie elementu to dziś normalna cena. W tamtym tygodniu odbierałem swoją zośkę od lakiernika i takie ceny niestety obowiązują, a niektórzy cenią się jeszcze wyżej.
Wszystko przez tę ekologię i stosowane wodne lakiery.
Oczywiście!

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#570 Post autor: chabretti »

Ja 30.XI odebrałem łosia od lakiernika bo miałem przygodę ze słupkiem na parkingu. Tylne drzwi, tylny błotnik i zderzak. Drzwi wyciągnął mi koleś za 120 zł. Potem postawiłem Łosia do malowania i lakiernik mi wziął 350zł za błotnik i w tym miałem dwie zaprawki na dachu po kamieniach i odpryski bezbarwnego na słupku, oraz polerkę zderzaka. Także skąd taka rozbieżność co do ceny ? czekałem tylko miesiąc na robotę

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”