Co myślicie o tym radyjku - pytania dot. wymiany na niefabr.
Moderator: Sebu$
czy ktos wie czy mozna wyswietlacz standartowy i sterowanie z kierownicy podlaczyc do tego ustrojstwa? JVC KD-R421
- regan18
- Przeglądacz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Posiadam Zafire A do której chciałem dołączyć zestaw głośnomówiący. Ostatnio w pracy dostałem nowy Opel Movano w którym jest radio 1Din z zestawem głośnomówiącym i sterowanie pilota pod kierownicą. Czy takie radio pasowałoby do mojej Zafiry i wszystko by działało jak należy? Chodzi mi o sterowanie w kierownicy. Jak nie to jakie radio polecicie?
Pozdrawiam
Posiadam Zafire A do której chciałem dołączyć zestaw głośnomówiący. Ostatnio w pracy dostałem nowy Opel Movano w którym jest radio 1Din z zestawem głośnomówiącym i sterowanie pilota pod kierownicą. Czy takie radio pasowałoby do mojej Zafiry i wszystko by działało jak należy? Chodzi mi o sterowanie w kierownicy. Jak nie to jakie radio polecicie?
Pozdrawiam
Witam. Dostałem nowe radio na swieta do mojej zafiry I chciałem je podłączyć. Po wpięciu 2 kostek z 3 niestety nie działa. O co chodzi? Czy można radio podłączyć pod sterowanie z kierownicy? Potrzebuje jakiś opis kabelkow we wtyczce przy radiu.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2018, 09:48 przez Skasowany użytkownik 25626, łącznie zmieniany 2 razy.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Po wpięciu nowego radia do standardowych kostek ISO powinno działać.
Możliwe, że będziesz musiał zamienić kabelki. stały + na plus po stacyjce. Chodzi o podtrzymanie pamięci i ustawień radia.
Co do sterowania z kierownicy to najlepiej jest dokupić moduł, który się wpina w kostki ISO lub jak masz opanowaną lutownicę i trochę pojęcia o elektronice, to możesz zmienić delikatnie elektronikę sterującą radiem.
Możliwe, że będziesz musiał zamienić kabelki. stały + na plus po stacyjce. Chodzi o podtrzymanie pamięci i ustawień radia.
Co do sterowania z kierownicy to najlepiej jest dokupić moduł, który się wpina w kostki ISO lub jak masz opanowaną lutownicę i trochę pojęcia o elektronice, to możesz zmienić delikatnie elektronikę sterującą radiem.
Kostki są podłączone. Dwie dokładnie z 3. Radio się włącza ale nie ma dźwięku. O co może chodzić?
Ostatnio zmieniony 23 gru 2018, 19:18 przez Skasowany użytkownik 25626, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebu$
- -#Administrator
Trzecia kostka to sterowanie danymi z ori radia plus info na wyświtlaczy.ksiazepolbrwi pisze: ↑23 gru 2018, 19:17 Kostki są podłączone. Dwie dokładnie z 3. Radio się włącza ale nie ma dźwięku. O co może chodzić?
Czy radio masz sprawne ?
Bo każde, dowolne które posiada złącze ISO musi działać poprawie i tyle.
Sterownaie z kierownicy to już inny temat.
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Odetnij przewód w kostce o oznaczeniu "MUTE TEL"ksiazepolbrwi pisze: ↑23 gru 2018, 19:17 Kostki są podłączone. Dwie dokładnie z 3. Radio się włącza ale nie ma dźwięku. O co może chodzić?
- Sebu$
- -#Administrator
też o tym myślałem, ale nie sądzę aby to miał podpięte na stałeRybka pisze: ↑23 gru 2018, 22:07Odetnij przewód w kostce o oznaczeniu "MUTE TEL"ksiazepolbrwi pisze: ↑23 gru 2018, 19:17 Kostki są podłączone. Dwie dokładnie z 3. Radio się włącza ale nie ma dźwięku. O co może chodzić?
Temat już ogarnięty. Okazało się że jeden z głośników robi gdzieś zwarcie bo wywaliło błąd na radiu "amper error".
Przedzwonilem multimetrem wszystkie głośniki na kostce i okazało się że jeden nie dzwoni. Odciąłem ten glosnik od wtyczki iso i wszystko zaczęło dzialac. Teraz tylko musze zajrzeć do tego glosnika i sprawdzic co jest nie tak ewentualnie go wymienic i bedzie ok.
P.s. który kabel trzeba przeciąć żeby data na wyswietlaczu była cały czas? Interfejs do sterowania z kierownicy już prawie zamówiłem.
Przedzwonilem multimetrem wszystkie głośniki na kostce i okazało się że jeden nie dzwoni. Odciąłem ten glosnik od wtyczki iso i wszystko zaczęło dzialac. Teraz tylko musze zajrzeć do tego glosnika i sprawdzic co jest nie tak ewentualnie go wymienic i bedzie ok.
P.s. który kabel trzeba przeciąć żeby data na wyswietlaczu była cały czas? Interfejs do sterowania z kierownicy już prawie zamówiłem.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2018, 00:12 przez Skasowany użytkownik 25626, łącznie zmieniany 1 raz.