I tak przegub ten w zielonej obudowie jest od strony skrzyni tak ? w takim razie:
Przegub od strony koła jest na 100 % do wymiany gdyż były trudności ze zdjęciem go i pokrzywiło całą oś gwintowaną przegubu a co do drugiego tego od skrzyni nie jestem właśnie pewien... jak dowiedzieć się czy jest dobry czy uszkodzony... ? no i po trzecie na półośce od strony koła jest trochę przetarty gwint więc pewnie bedzie problem z założeniem przegubu... dlatego właśnie zastanawiam się nad kupnem kompletnej półosi...
doliczyłem się że od strony koła są 33 zęby a od strony skrzyni 35 zębów zewnętrznych... Do tego długość całkowita półośki to 60cm
W takim razie co mi doradzicie zrobić ? Gdzie taką półośkę dostać w miarę rozsądnej cenie ? tą nówkę za 500 (zamiennik) czy szukać jakiegoś oryginału ? na allegro jest 1 ale za cenę 1500zł... ;/[/quote]
jeses chyba naprawde "LENIWIEC"
spro informacji znajdziesz na niemickich forach. tam wlasnie ludzie pisali ze lewa poloska pasuje od zoski z silnikami diesla.
ja szukalem az wkoncu znalazlem bo przegub wewnetrzny na prawa strone jest dostepny tylko w servisie opla za jedyne 1450 zl!! a polos o vectry kosztowala mnie 250 z wymiana oslon!
jak sprawdzic czy przegub jest dobry? zalozyc i pojezdzic lub rozebrac i sprawdzic czy nie ma tam zadnzch luzow, dolkow itp. prawdopodobnie u ciebie jesli wewnetrzny ma smar to jest ok.
tu masz jeden z przegubow co moze pasowac na twoja polos, kwestia tylko tego jakie masz zalozone zabezpieczenie. czy jest takie samo - wewnetrznie czy jest to taki drut co trzeba go rozszerzyc zeby wyjac.
http://allegro.pl/przegub-opel-astra-za ... 73330.html
poszukaj dalej a napewno cos znajdziesz.
co do lewej polosi to dlugosc calkowita w katalogu to 593 mm, zeby od skrzyni - 34, od kola 33, srednica walka to chyba 27 mm (nie pamietam juz ale sprawdze).
poszukaj jeszcze bo wydaje mi sie ze od calibry 2.0 i wyzej/ od vectry b 2.0 i wyzej tez powinny lewe poloski pasowac!