klima i ceny
-
adikub22
klima i ceny
Witam was. Ciekawi mnie ile kosztuje nabicie klimy + odgrzybianie, bo gość mnie skasował aż 350 zł za komplet bez filtra kabinowego ( co wydaje mi się że trochę za dużo
) tłumaczy się tak dużą ceną że brakuje czynnika chłodzącego na rynku i ceną że wzrosła z ok. 460 zł do 1000 zł ( tylko nie wiem jaką ilość ta cena czynnika dotyczy
)usługa w województwie śląskim. Najbardziej mnie interesuję ceny miejscowości sosnowiec, będzin, dąbrowa górnicza. Chciałbym wysłuchać opinii osób co nabijały klimę niedawno do miesięca czasu.
-
chako
Ja dobijałem klime, i wymieniałęm filtr.
Dobicie klimy (czyszczenie i wymiana czynnika, odgrzybianie) - 150zł
Filtr 50zł
Robocizna w cenie.
Dobicie klimy (czyszczenie i wymiana czynnika, odgrzybianie) - 150zł
Filtr 50zł
Robocizna w cenie.
-
rhaaziel
U nas w Tychach dobicie klimy kosztuje 100zł +30zł za każde 100ml czynnika, tak mi powiedzieli gdy podjechałem z Asterką zapytać o odgrzybianie które swoją drogą kosztuje kolejną 100.
Pierwszy raz spotkałem się ze zmianą ceny w zależności od ilości czynnika (więc może być coś na rzeczy z wzrostem jego ceny) w ubiegłym roku płaciłem za dobicie (bez odgrzybiania) 150zł.
Filtr kabinowy zawsze kupuje Filtrona i sam go wymieniam, pamiętam dawno temu powiedzieli mi 50zł za wymianę tego filtra, co jest rozbojem w biały dzień za odkręcenie 4 śrub (zafira) lub 6 (astra) i wyjęcie schowka 50zł!!
Pierwszy raz spotkałem się ze zmianą ceny w zależności od ilości czynnika (więc może być coś na rzeczy z wzrostem jego ceny) w ubiegłym roku płaciłem za dobicie (bez odgrzybiania) 150zł.
Filtr kabinowy zawsze kupuje Filtrona i sam go wymieniam, pamiętam dawno temu powiedzieli mi 50zł za wymianę tego filtra, co jest rozbojem w biały dzień za odkręcenie 4 śrub (zafira) lub 6 (astra) i wyjęcie schowka 50zł!!
-
shell'a
W ubiegłym roku u mnie ma miejscu
zapłaciłem 120 PLN za sprawdzenie klimy - zlał środek chłodzący, usuwanie wilgoci , wlanie środka fluorescencyjnego( widoczne wtedy nieszczelności - podobno) , nabicie klimy , odgrzybianie gazem
( wypełnienie jakimś gazem całej kabiny ) , filtr miałem swój i sam go założyłem - to tej pory klima - śniegiem rzuca 
-
giant19s
-
Jacko
-
kicaj
robilem ostatnio w KRK
filtr sam wymienilem
odgrzybialem tez sam
- z Nigrin'a
sprawdzenie klimy (czyli odpompowanie, sprawdzenie szczelnosci) 50PLN (w innym polecanym warsztacie 80PLN) + 150zl/kg czynnika -dobicie
w ASO za calosc (niezaleznie od ilosci czynnika chcieli 200PLN)
odgrzybianie w zaleznosci od warsztatu i wersji odgrzybiania 60-120PLN
filtr sam wymienilem
sprawdzenie klimy (czyli odpompowanie, sprawdzenie szczelnosci) 50PLN (w innym polecanym warsztacie 80PLN) + 150zl/kg czynnika -dobicie
w ASO za calosc (niezaleznie od ilosci czynnika chcieli 200PLN)
odgrzybianie w zaleznosci od warsztatu i wersji odgrzybiania 60-120PLN
-
lapm
mi zrobili ostatnio odgrzybianie ultradzwiekiem uzywali wynns airco-clean trwa ~20 minut i schodzi cala 1 butelka, wyjmowal filtr przeciwpylkowy koszt 120zl (powinno byc 80
. Bardzo dobry efekt, 950zl za nawilzacz ultradziwekowy.. troche sporo,
-
kicaj
tEREk, tak,
niestety w DE nie spotkalem odgrzybiacza z W5 w lidlu, a znalazlem cos takiego.
wlaczasz silnik, klima na low, obieg wewnetrzny, nawiew na maxa, z tylu na gumowej macie stawiasz spray, wlaczasz go, zamykasz auto i czekasz na zewnatrz 10 min.
fontanna straszna, i wszystko naokolo mokre (bo klima niezle dmucha)
ale po 30 min wszystko juz suchutkie
zreszta w zakladach robia to czesto to samo
niestety w DE nie spotkalem odgrzybiacza z W5 w lidlu, a znalazlem cos takiego.
wlaczasz silnik, klima na low, obieg wewnetrzny, nawiew na maxa, z tylu na gumowej macie stawiasz spray, wlaczasz go, zamykasz auto i czekasz na zewnatrz 10 min.
fontanna straszna, i wszystko naokolo mokre (bo klima niezle dmucha)
ale po 30 min wszystko juz suchutkie
zreszta w zakladach robia to czesto to samo
-
Anony Mous
-
kicaj
-
Anony Mous